KadınManşetSpor

Çinli kadın tenisçi Shuai taciz iddialarını geri çekti, WTA tatmin olmadı

0

Cinsel saldırıya maruz kaldığını açıkladıktan sonra ortadan kaybolan Çinli kadın tenisçi Peng Shuai, iddiasını geri çektiğini açıkladı. 

Suçlamaların ardından bir gazeteye ilk kez konuşan Shuai Singapur‘da yayınlanan Lianhe Zaobao gazetesindeki video demecinde, “Çok önemli bir şeyi vurgulamak istiyorum: Kimseyi cinsel tacizle suçlayacak bir şey söylemedim, yazmadım. Bunu çok net bir şekilde vurgulamak istiyorum” dedi. Peng  videoda, sözlerinin insanlar tarafından “yanlış anlaşılan özel bir mesele” olduğunu vurguladı.

WTA: Endişelerimiz ortadan kalkmadı

Ancak Kadınlar Tenis Birliği (WTA) Shuai’nin açıklamasından tatmin olmadı. Birlik, söz konusu demecin onunla ilgili endişeleri hiç bir suretle ortadan kaldırmadığını açıkladı. Ayrıca, Peng Shuai’nin söz konusu beyanatının sansür veya zorlamaya tabi tutulmadan alındığının da garanti edilemeyeceği belirtildi.

Konuyla ilgili AFP‘ye konuşan WTA yetkilileri, nerede olduğu bilinmeyen sporcuyla ilgili büyük kaygı duyduklarını belirterek, “Sansür olmaksızın cinsel saldırı iddialarının kapsamlı, adil ve şeffaf bir şekilde soruşturulmasını talep etmeye devam ediyoruz” dedi.

Peng Shuai, kasım ayı başlarında eski Çin Başbakan Yardımcısı Zhang Gaoli’nin cinsel tacizine uğradığını açıklamış; WTA da Çin ve Hong Kong’daki tüm turnuvaları askıya almıştı.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.