KadınManşetSpor

WTA, taciz ifşası sonrası Çinli tenisçiye ulaşılamaması üzerine bu ülkedeki turnuvaları askıya aldı

0
Kadınlar Tenis Birliği (WTA), ülkesinin eski başbakan yardımcısı Zhang Gaoli tarafından cinsel tacize uğradığını öne süren Çinli tenisçi Peng Shuai hakkındaki endişeleri nedeniyle Çin’deki turnuvaları durdurduğunu açıkladı.

WTA’nın üst yöneticisi Steve Simon şunları söyledi: “Peng’in nerede olduğunu artık biliyoruz ancak özgür ve güvende olup olmadığı, sansüre ya da zorlamaya maruz kalıp kalmadığına dair ciddi şüphelerim var. WTA yapılması gerekenler konusunda başından beri netti. Peng Shuai’nin cinsel saldırı suçlamasıyla ilgili sansür olmaksızın tam ve şeffaf bir soruşturma için çağrımızı yineliyoruz.”

Çiftlerde 2013 Wimbledon ile 2014 Fransa Açık şampiyonluğu bulunan Peng’in iddiasının hasıraltı edilmesinden endişelendiklerini belirten Simon, şunları kaydetti:

“Sonuç olarak Hong Kong da dahil Çin’deki tüm WTA turnuvaları, ikinci bir açıklamaya kadar askıya alınmıştır. Çin istediğimiz adımları atmadığı sürece orada etkinlikler düzenleyerek oyuncularımız ve çalışanlarımızı riske atamayız.”

İfşadan sonra üç hafta haber alınamamıştı

Peng’den, Çin’deki sosyal medya platformu Weibo üzerinden eski başbakan yardımcısı tarafından üç yıl önce cinsel ilişkiye zorlandığını paylaşması sonrası üç hafta boyunca haber alınamamıştı. Daha sonra Çin devlet televizyonu ve gazetesinin Twitter üzerinden görüntülerini yayınladığı Peng, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach‘la da görüntülü görüşme gerçekleştirmişti.

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.