DuyurularManşetUncategorized

Cihan Harbi, yüzüncü yılında İstanbul’da tartışılacak

0

1. Dünya Savaşı’nın yüzüncü yıldönümü nedeniyle İstanbul’da uluslararası katılımlı bir konferans düzenleniyor. Tarih Vakfı ve Orient-Institut İstanbul tarafından düzenlenen ‘Osmanlı Cephesinde Yeni Bir Şey Var: Cihan Harbi’ne Yeniden Bakmak’ başlıklı konferans
8 – 12 Nisan 2014 tarihleri arasında Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

indir (24)

20 oturum, 70 katılımcı 

Cihan Harbi’ne dair temel bilgileri gözden geçirmeyi ve son 30 yılda gelişen yeni askeri tarih anlayışı temelinde Osmanlı İmparatorluğu’nun I. Dünya Savaşı tecrübesine dair yeni araştırmaları bir araya getirmeyi amaçlayan konferansta, 20 oturumda 70‘i aşkın bildiri sunulacak.

Konferansta bildiri sunacak akademikler arasında Benjamin Fortna,Hamit Bozarslan, Christina Koulouri, Elisabeth Thompson, Engin Akarlı, Hans-Lukas, Mete Tunçay, Taner Akçam, Wolfgang Gust gibi alanlarının önde gelen isimleri bulunuyor.

Konferans kapsamında Almanya Başkonsolosluğu, konferans katılımcıları için 8 Nisan akşamı önemli tarihçi Eric-Jan Zürcher‘in konuşma yapacağı bir kapalı resepsiyon düzenleyecek.

Tiyatrodan sergiye yan etkinlikler 

Boğaziçi Üniversitesi, Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü (IFEA), İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve İstanbul Şehir Üniversitesi tarafından da desteklenen kapsamlı konferansın farklı disiplinlere ait yan etkinlikleri de bulunuyor.  “Lise’de I.Dünya Savaşı’nı Öğretmek: Fransa ve Türkiye Örnekleri” atölyesi; 9 Nisan akşamı Tütün Deposu‘nda “Açık Alanlar: I. Dünya Savaşı” sergisi açılışı; 10 Nisan Perşembe saat 19:30’da Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de “Tarih ve Kurgu” başlıklı sinema-tarih söyleşisi; 12 Nisan Cumartesi günü öğleden sonra Tarabya Askeri Mezarlık’ta Goethe Enstitüsü tarafından düzenlenen “Bastırılmış ve Unutulmuş” adlı belgesel tiyatro ve 13 Nisan Pazar günü Saint Pulcherie Lisesi’nde Tarih Vakfı ile farklı liselerin işbirliğiyle düzenlenen “Gençler I. Dünya Savaşı’nı Tartışıyor: Farklı Ülkelerin Ders Kitaplarında Cihan Harbi” etkinlikleri gerçekleşecek.

‘Osmanlı Cephesinde Yeni Bir Şey Var: Cihan Harbi’ne Yeniden Bakmak’ başlıklı konferans, Bilgi Üniversitesi’nde 8 Nisan Çarşamba günü saat 9:30’da açılış konuşmalarıyla başlayacak ve 12 Nisan Cumartesi günü 11:00-12:30 arasında gerçekleşecek kapanış paneliyle sona erecek.

(Yeşil Gazete)

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.