Manşetİfade ÖzgürlüğüTürkiye

Çiğdem Mater için kampanya başlatıldı

0

“Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım” suçalamasıyla 18 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanan Sinemacı, Yapımcı ve Gazeteci Çiğdem Mater için kampanya başlatıldı. 

Kampanya @freecigdemmater isimli Twitter hesabı üzerinden duyuruldu. Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mater’e yazılacak mesajların söz konusu hesap üzerinden Mater’e ulaştırılacağı bildirildi. 

İlgili haber: Gezi kararı sonrası adliyeden tek ses: İtiraz etmeyen herkes bu kararın sorumlusudur

Gezi Davası’nın karar duruşmasında mahkeme heyeti savunmaların ardından sanıklara son sözlerini sorduğunda Çiğdem Mater şunları söylemişti:

“Bu iddialarla yargılanmayı esefle karşılıyorum. Darbeci olarak yargılanmayı kabul etmiyorum. Protestolar sırasında gençleri öldürenlerin peşine düşülmesini beklerdim ama onun yerine bu dava açıldı. Osman Kavala’nın hayatından çaldığınız dört buçuk yılı geri veremezsiniz. Tüm suçlamaları reddediyor, derhal beraatimi talep ediyorum.”

Çağlayan’da Gezi için adalet nöbeti

Öte yandan Gezi Davası’nın görüldüğü Çağlayan Adliyesi’nde adalet nöbeti gerçekleştirmek için çağrıda bulunuldu. “Gezi Parkı biziz. Gezi yargılanamaz” denilerek 5 Mayıs Perşembe günü Çağlayan Adliyesi’nde bir araya gelmek ve özgür günlerde kucaklaşmak çağrısıyla adalet nöbeti yapılacağı duyuruldu. 

İlgili haber: Gezi Davası’ndan çıkan utanç kararına tepkiler sürüyor

Avukatların çağrı metninde “Gezi’ye katılan milyonların sesi ve sözü olmak, ‘Hepimiz Gezi’deydik’ diye bir kez daha haykırmak,  meslektaşımız Can Atalay’ın da aralarında bulunduğu Gezi Davası tutuklularının yanlarında olduğumuzu söylemek ve özgür günlerde kucaklaşmak için 5 Mayıs Perşembe günü saat 11.30’da Çağlayan Adliyesi’nde  buluşuyoruz” denildi. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.