EkonomiManşetTürkiye

CHP’li Biçer Karaca: Esnaf bakanlığı kurulmalı

0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli’de koronavirüs salgını sebebiyle işyerleri kapanan esnafı ziyaret etti.

Esnaf, CHP’li Karaca’ya kiralarını ödeyemediklerini, stopajların yüksek olduğunu, pandemide cezanın kendilerine kesildiğini ve sorunlarının yok sayıldığını dile getirdi.

‘Sesimizi duyun’

Denizli’de müzisyenlik yapan bir vatandaş, Gülizar Biçer Karaca’ya “Denizli’de 20 bine yakın müzisyen var, ekmeğini sadece bu işten kazanıyordu” dedi.

Seslerini duyurmak için eylem yaptıklarını ancak eylemin polis tarafından engellediğini hatırlatan müzisyen, “Sesimizi duyun” dedi.

Devletin fedakarlık yapması gerekir

Denizli esnafı, çalışanlarının maaşlarını ödemekte güçlük çektiklerini, sosyal güvenlik primlerini ödeyemediklerini ve açıklanan paketlerden yararlanamadıklarını dile getirdi.

Esnaf, ayrıca devletin vatandaşlardan fedakarlık beklediğini ancak devletin bu fedakarlığı yapması gerektiğini kaydetti.

‘Esnafın pandemideki mağduriyetleri giderilmeli’

Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Afyonkarahisar’da 32 Milletvekili ve Parti Meclisi üyesinden oluşan heyet olarak iki gün boyunca esnafları dinlediklerini ve ülkenin dört bir yanında benzer sorunlar yaşandığına dikkat çekti. Geçici yardımlarla esnafın toparlanamayacağını belirten Karaca, şu açıklamalarda bulundu:

Kalıcı adımlar atılmalı, esnafın pandemideki mağduriyetleri giderilmeli. Halka sırtını dönen, taleplerine kulak tıkayan iktidar milletvekilleri Saray kapılarında el pençe divan durmayı bırakıp hemşehrilerimizin taleplerine cevap vermeli.”

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.