TürkiyeManşet

CHP’den Türkiye’deki artan intiharların araştırılması için komisyon kurma önergesi

0

Diyarbakır Silvan’da yaşanan genç yurttaşların intihar girişimlerini yerinde inceleyen CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, genç intiharlarını TBMM gündemine taşıdı.

Gülizar Biçer Karaca, genç yurttaşların intihar vakalarının araştırılması için araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

‘İntiharların nedeni işsizlik, geleceksizlik’

Biçer Karaca, yaptığı açıklamada Silvan’da ve yurdun dört bir yanında yaşanan intiharların nedeninin işsizlik , geleceksizlik ve güvencesizlik olduğuna dikkat çekti.

Açıklamada “Son yıllarda özellikle genç nüfus arasında intihar vakaları artış göstermektedir. İntihar vakaları sadece Silvan’da değil tüm ülkemizde artış göstermektedir. Gençler arasında işsizliğin artması, geleceksizlik ve güvencesizlik intiharların artmasının en büyük nedenidir” ifadeleri kullanıldı.

‘İntiharı önlemek devlet sorumluluğunda’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın öncelikle gençler olmak üzere artan intihar vakalarının araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla araştırma komisyonu kurulması için TBMM Başkanlığına verdiği önergenin gerekçesinde

Son yıllarda intiharın gençler ve genç erişkin nüfusta artış gösterdiğini ve tüm intiharların yaklaşık dörtte birinin 15-24 yaş arasında gerçekleştiği bilgisini paylaşan Karaca, “Halk sağlığı sorunu olan intiharların araştırılması ve yeni intiharların önlenmesi gerekmektedir. Bireyin kendine yönelik şiddeti olan intihar olgusu, ancak bireyi bu eyleme iteleyen nedenlerin tespit edilmesiyle çözümlenebilir” dedi.

Yaşam hakkının en temel insan hakkı olduğunu belirten Gülizar Biçer Karaca intiharın önlenebilir olduğunu ve bunun da devletin sorumluluğunda olduğunu belirtti. Gülizar Biçer Karaca başta Silvan’da yaşanan intiharlar olmak üzere artan intihar vakalarının araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması hususunda konunun takipçisi olacağını belirtti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.