Türkiye

CHP meydana iniyor!

0

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, yarın Ankara Tandoğan Meydanı’nda yapılacak mitinge, çocuğunun hakkını ve ülkenin geleceğini düşünen; eşit, bilimsel ve parasız eğitimden yana olan herkesi beklediklerini belirtti.

Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, grup toplantısını milletle yapacaklarını ifade etti.

Toprak, şunları kaydetti:

“Bizi TBMM’nin yüce çatısı altında konuşturmayan, arkadaşlarımızı yerlerde tekmeleyen anti-demokratik zihniyete karşı demokratik tepkimizi salı günü Tandoğan’da ortaya koyacağız.”

CHP’li olan, olmayan binlerce insanın Türkiye’nin dört bir yanından Tandoğan’a akacağını bildiren Toprak, “Bu nedenle mitingimiz öncesinde, miting esnasında ve sonrasında yaşanacak her provokasyondan AKP sorumlu olacaktır. AKP demokratik tepkimizi karalamaya, küçümsemeye ve illegal göstermeye çalışacağına hükümet olma sorumluluğunun bilinciyle hareket etmelidir” ifadelerini kullandı.

Mitingi halka duyurmak için hafta sonu Ankara’nın tümünde astıkları davet afişleri, pankartları ve flamaların önemli bir kısmının karanlık eller tarafından yırtılmış, sökülmüş ve parçalanmış olduğunu öne süren Toprak, şunları belirtti:

“AKP yetkilileri bize saldıracaklarına, afişlerimize saldıranları bulup hesap sorsunlar. En demokratik hakkımızı duyurmamıza izin vermeyen bir zihniyet bu ülkeye nasıl demokrasi getirecektir?”

“Demokrasi tarihinde bir ilk”

Partisinin demokrasi tarihinde bir ilki gerçekleştirerek grup toplantısını milletle yapacağını vurgulayan Toprak, şöyle devam etti:

“Bu, bizim için büyük bir onurdur. Ama aynı zamanda bu miting; TBMM çatısı altında bizi konuşturmayarak ve haklarımızı gasp ederek bizi bu eylemi yapmaya iten AKP için utanç kaynağı olacaktır. Demokrasi tarihimiz bu olayı not edecektir. Biz CHP olarak, çocuğunun hakkını ve ülkenin geleceğini düşünen; eşit, bilimsel, parasız eğitimden yana olan herkesi yarın saat 13.30’da Tandoğan Meydanı’nda bekliyoruz. Çünkü eğitim sistemi bölünür ve kesintili hale gelirse Türkiye dünyanın en geri ülkesi haline gelir.”

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.