Türkiye

CHP Ankara için AYM’ye gidiyor

0

CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş, kentte seçimlerin iptali için yaptıkları başvurunun YSK tarafından reddedilmesinin ardından bugün yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’ne bir hafta içinde başvuru yapacaklarını söyledi.

‘YSK sınıfta kaldı’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Ankara için yaptığı itirazı reddedilmesinin ardından açıklama yapan Mansur Yavaş, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sınıfta kaldığını söyledi.

YSK, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı tüm itirazları “yerinde bulmayarak” reddetmişti.

Yavaş, YSK’nın siyasi baskı altında kalarak karar verdiği görüşünü bir kez daha tekrarladı. Yavaş, kurulu istifaya çağırdı.

“En büyük gerekçelerinden bir tanesi yeterli eğitimi vermemiş olmamasıdır. Farkındaysanız Türkiye’nin her yerinde muhtarlık pusulaları zarfların içine girmiştir. Hal böyle iken YSK, seçim günü bu durumu fark etmiş öğlen vakti bütün sandık başkanlarına mesaj çekmek zorunda kalmıştır. Mesaj atılana kadar vatandaşlar muhtarlık pusularını oy pusularının içine koymak suretiyle oy kullanmışlardır. Bu yüzden oylarını geçersiz hale getirmişlerdir.”

AYM’ye başvuru 1 haftaya

Anayasa Mahkemesi’ne bir hafta içinde başvuru yapacaklarını vurgulayan Yavaş, “Başvuruyu geciktirmeyi düşünmüyoruz” diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve AKP’nin adayı Melih Gökçek arasındaki görüşmeden duyduğu rahatsızlığı da ifade eden Yavaş, “Hakim, davanın taraflarıyla görüşemez” dedi.

Yavaş, bir soru üzerine, Haşim Kılıç’ın davada mahkemeye başkanlık etmemesini gerektiğini söyledi. Yavaş, “Melih Gökçek’in YSK üyeleriyle görüşüp görüşmediğini de araştırıyoruz” diye konuştu.

(Yeşil Gazete)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.