Spor

Chicago Bulls Miami Heat’e dur dedi

0

NBA’de Miami Heat’i konuk eden Chicago Bulls, karşılaşmayı 101-97 kazanarak rakibinin 27 maçlık galibiyet serisini sonlandırdı.

27 maçla NBA tarihinin en uzun ikinci serisine imza atan Miami Heat, ilk çeyreğe istediği gibi başlayamadı. İkinci periyota çift haneli farklarla giren Bulls, hücumdaki etkinliğini kaybetse de savunmada geri adım atmayınca soyunma odasına 55-46 ev sahibi üstünlüğü ile gidildi.

Devre dönüşü rakibine kolay sayı imkanı tanımayan Heat farkı kapatmaya başladı. Son 12 dakikaya bir sayı geride giren konuk ekip karşısında maça tutunmayı başaran Bulls, son anlarda faul çizgisinden hata yapmayınca karşılaşmayı 101-97 kazanarak rakibinin 27 maçlık galibiyet serisini sona erdirdi. Bu mağlubiyetle Heat, Los Angeles Lakers’ın 1971-72’deki 33 maçlık serisini yakalama şansını tepmiş oldu.

Miami Heat’te 32 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 4 blok ve 2 top çalma ile oynayan LeBron James’in bu performansı mağlubiyete engel olamazken, Chris Bosh 21 sayı, 4 ribaund ve 4 blokla geceyi noktaladı. Dwyane Wade 18 sayıyla parkeden ayrıldı.

Chicago Bulls’ta ise 28 sayı, 7 ribaund, 5 asist ve 2 top çalma ile oynayan Luol Deng galibiyetin mimarı oldu. Carlos Boozer 21 sayı, 17 ribaund ile double-double yaparken Jimmy Butler 17 sayı ve 5 asist ile karşılaşmayı tamamladı.

(Eurosport)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.