DünyaManşet

Chavez’in hasta yatağındaki fotoğrafı yayımlandı

0

Venezuela televizyonu, kanser tedavisi gören Hugo Chavez’in hasta yatağında çekildiğini iddia ettiği bir fotoğraf yayımladı. Yanında iki kadınla en az iki pozu görülen Chavez, fotoğrafardan birinde Küba Komünist Partisi gazetesi Granma’yı okurken, diğerinde de kameraya bakarken görülüyor.

Geçtiğimiz ay İspanyol El Pais gazetesi de Chavez diyerek bir fotoğraf yayınlamış daha sonra da tüm okurlarından özür dilemişti. Bu nedenle şimdi yayınlanan fotoğrafın da sahte olabileceği kuşkuları bulunuyor.

Venezuela’da Chavez’in kazandığı seçimin getirdiği yeni dönem, hastalığının yemin törenine katılmasını engellemesi nedeniyle başlayamadı.

Chavez üç aydır halk tarafından görülemiyordu.

Venezuela liderinin sağlık durumu hakkında açıklama yapan Enformasyon Bakanı Ernesto Villegas, solunum destek cihazına bağlı olan Chavez’in konuşmakta güçlük çektiğini belirtiyor.

Chavez, Küba’ya hastalığı ile ilgili son ziyareti öncesinde, yandaşlarına yardımcısı Nicolas Maduro’yu desteklemeleri çağrısında bulunmuştu. Maduro, Chavez’i Küba’da sıklıkla ziyaret eden isimlerden biri.

Venezuelalı lider, tümörün alınması sonrasında ilaç ve ışın tedavisi görüyor. Maduro, tedavinin son derece meşakkatli ve çetrefil olduğunu söylüyor.

(BBC Türkçe)

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.