ManşetTürkiye

Charlie Hebdo saldırısının kurbanları Ankara’da da anıldı

0

10898064_10152943891838904_6765594807974845524_n7 Ocak günü Fransa’nın başkenti Paris’te Charlie Hebdo dergisine cihadist teröristlerce gerçekleştirilen saldırı sonucu öldürülen 12 kişi Ankara’da da anıldı. Tüm Dünya ile birlikte ve aynı anda gerçekleşen Anma için Kuğulupark’ta buluşan Ankaralılar oradan Fransa Büyükelçiliği’ne yürüdü. Büyükelçilik önünde bir açıklama yapan ve kapıya karanfil ve kalem bırakan Ankaralıların bir bölümü daha sonra Ankara’da yaşayan Fransa Vatandaşları ile birlikte Büyükelçiliğe girdi ve orada da yapılan anmaya katıldı.

received_m_mid_1420984044459_5c921d7cc67d086a31_0Büyükelçilik kapısında Eren Gülçiçek tarafından okunan açıklama şu şekilde:

Özgürlüğün Kalemi Kırılamaz

45 yıllık tarihiyle Avrupa’nın en saygın mizah dergilerinden olan Charlie Hebdo, 7 Ocak 2015 günü Fransa’nın başkenti Paris’te saldırıya uğradı. Saldırıda 12 kişi katledildi. Derginin çizerlerine, yazarlarına ve çalışanlarına yapılan bu saldırı tüm Dünya’yı ayağa kaldırdı. Charlie Hebdo’nun taviz vermez şekilde savunduğu düşünce özgürlüğünün hedefe alınmış olması sebebiyle tüm Dünya ayağa kalktı. Tek ses oldu. Meydanlar Je Suis Charlie/Ben Charlie’yim pankartlarıyla doldu.

İslami referanslarla hareket eden saldırganlar son sayısında İslamofobik bir kitabın yazarını hicveden dergiye geldiler ve hayata kalemleri üzerinden dokunan insanları katlettiler. Tepki gösteren herkes biliyordu ki saldırıya uğrayan sadece 12 çizer değil; köktencilik karşısında düşünce özgürlüğü ve demokrasiydi. Hemen ertesinde yine benzer referanslarla hareket eden Boko Haram adlı örgütün neredeyse bir kasabanın tamamını öldürdüğünü de unutmamak gerekir. Aynı zihniyet Suriye’de de her gün katliamlara imza atıyor. Fransa’da düşünce özgürlüğüne, Nijerya’da genç kızlara, Suriye’de ise farklı olan herkese hiçbir tereddüt göstermeden saldırıyorlar!

Biz bu saldırıyı arkasına herhangi bir “ama” koymadan, katliamı hafifletmeye çalışmadan lanetliyoruz! Bu saldırıdan hareketle Türkiye’deki mizah dergilerine ya da düşünce özgürlüğünü sahiplenenlere karşı ortaya çıkan tehditlere de Paris sokaklarından gelen bir sesle karşılık veriyoruz: KORKMUYORUZ! Demokrasi ve özgürlüklere karşı savaş açan köktenciliğe karşı her zaman özgürlüğün ve demokrasinin tarafında olduğumuzu yüksek sesle açıklıyoruz. Çünkü Özgürlüğün Kalemi Kırılamaz! Çünkü Hepimiz gücünü kaleminden, sözünden alan birer Charlie’yiz!

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.