Manşet

Cezaevinde annesi ile birlikte kalan 413 çocuk var

0

Adalet Bakanlığı’nın CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur’un bilgi edinme talebi ile cezaevinde annesinin yanında kalan çocuklara dair sorusuna verdiği cevaba göre annelerinin yanında kalan 413 çocuktan sadece biri özel bakıma tabi.

15

Özel bakıma tabi çocuk ise 3 yaşındak otizm hastası Poyraz Ali. Kamuoyu ve sivil toplum kuruluşlarının yakın takibi Poyraz Ali’nin durumu hakkında farkındalık kazanılması sağlandı. Buna göre Adalet Bakanlığı ile iyileştirmeler için görüşmeler yapıldı, gelen cevap da bu gelişmeleri belgeler nitelikte oldu.

Adalet Bakanlığı, Poyraz Ali ile ilgili “Ceza infaz kurumlarında annelerinin yanında kalmasının yanı sıra özel bakım ve eğitime tabi bir hastalığa veya engele sahip olan 1 otizmli çocuk bulunmaktadır. Otizmli çocuk hafta içi Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri özel eğitim almakta, özel eğitim merkezine annesi ile birlikte gitmektedir. Mayıs 2014’ten bu yana da ceza infaz kurumuna bağlı (Eylül 2014 tarihinden beri Adalet Anaokulu olarak faaliyette olan) kreşten hafta içi öğleden sonraları yararlanmaktadır.” bilgisini iletti.

Onur’un, “Ceza infaz kurumlarında annelerinin yanında kalmalarının yanı sıra özel bakım ve eğitime tabii bir hastalığa veya engele sahip çocuk sayısı kaçtır?” sorusuna yanıt sadece 1 olarak belirtildi. Çocukların sağlık taramasının yapılıp yapılmadığı konusunda ise bakanlık herhangi bir bilgi verme gereği görmedi.

“Ceza infaz kurumlarında annelerinin yanında kalan çocuk sayısı kaçtır? Yaş grubu hangi aralıktadır?” sorusuna gelen yanıt ise, “Ceza infaz kurumlarında annelerinin yanında kalan çocuk sayısı 15.01.2015 tarihi itibariyle 413’tür. 0-3 yaş aralığında 264, 3-6 yaş aralığında 149 çocuk bulunmaktadır.” şeklinde oldu.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.