Doğa

Ceyhan Nehri’nde toplu balık ölümleri

0

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinin Ortaklı köyünde, Ceyhan Nehri’nde toplu balık ölümleri meydana geldi.

Afşin Kaymakamlığı, Kahramanmaraş Çevre ve Orman Bölge Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğünde gelen yetkilileri, balık ölümlerinin meydana geldiği alanda inceleme yaptı.

Ölü balıklar ve sudan numune alan yetkililer, numuneleri laboratuvara gönderdi.
Gerekli incelemelerin başlatıldığını belirten Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, ”İlçemize bağlı Ortaklı köyünden geçen Ceyhan Nehri’nde toplu balık ölümleri meydana geldi. Konuyu Kahramanmaraş Çevre ve Orman Bölge Müdürlüğüne, Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ve Afşin Jandarma Komutanlığına bildirdik. Gelen ekip, çeşitli yerlerden su numuneleri aldı. Gerekli incelemeler başladı” diye konuştu.

Köylüler, Elbistan Şeker Fabrikası’nın pis sularının nehre karıştığını, ölümlerin bundan kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

Yetkililerin duruma müdahale etmesini isteyen Emrullah Karaca, ”Sabah erken kalktığımızda toplu balık ölümlerini gördük. Her yıl buna benzer olaylar oluyor. Köy halkı ölü balıkları toplamaya başladı. Konuyu hemen yetkililere bildirdik. Bunun bir an önce kaynağının ve sebebinin bulunmasını istiyoruz” dedi.

Öte yandan, vatandaşların ölü balıkları yememesi için köy camisinin hoparlöründen ”Balıklar zehirlidir, sakın yemeyin” diye anons yapıldı.

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.