Kültür-Sanat

Cervantes Enstitüsü’nden “Arjantin Günleri”

0

Cervantes Enstitüsü, Arjantin’in Ankara Büyükelçiliği ile birlikte 23 Ocak-29 Şubat tarihleri arasında “Arjantin Günleri” başlıklı bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Yapılan açıklamaya göre “Arjantin Günleri”, Arjantinli yazar Andres Neuman’ın vereceği “Şehir Yapısı olarak Tango” başlıklı konferans ile başlayacak ve “Sinema ve Futbol” başlıklı sinema günleriyle devam edecek.

Andres Neuman’ın konferansı, Garanti Bankası, Barcelo Eresin Topkapı ve BBVA’nın desteğiyle 23 Ocak pazartesi günü saat 19.30’da Cervantes Enstitüsünde gerçekleşecek.

Neuman konferansta, Buenos Aires’in bir şehir olarak gelişimini Amerika’da benzerine zor rastlanan müzik ve edebi alandaki etkisini, müzik ve bazı tango şarkı sözleri aracılığıyla katılımcılarla paylaşacak.

“Arjantin Günleri” kapsamında 4-29 Şubat tarihleri arasında da ülkenin dünya çapında en çok tanındığı özelliklerinden futbolun konu edildiği “Arjantin: Sinema ve Futbol” başlığı altında sinema günleri düzenlenecek.

Pera Film, İstanbul Cervantes Enstitüsü, Ankara Arjantin Büyükelçiliği ve INCAA  and Arjantin Film Kurulu işbirliği ile hazırlanan, BBVA ve Garanti Bankası’nın destek verdiği film programı, futbol kültürünü perdeye taşımayı, futbol ve sinema hayranlarını bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Program, birbirinden ilginç 4 belgesel ve bir kurmaca olmak üzere toplam 5 film içeriyor.

Program kapsamında 4 Şubat’ta, “Maradona’yı sevmek”, 5 Şubat’ta “Arjantin ve Futbol Fabrikası”, 15 Şubat’ta “San Diego’ya Giden Yol”, 17 Şubat’ta “Maradona’yı Sevmek”, 18 Şubat’ta “78 Dünya Kupası, Paralel Bir Hikaye”, 19 Şubat’ta “Arjantin Futbol Kulübü” ve “Arjantin ve Futbol Fabrikası”, 26 Şubat’ta “78 Dünya Kupası, Paralel Bir Hikaye” ve “Arjantin Futbol Kulübü”, 29 Şubat’ta “San Diego’ya Giden Yol” adlı filmler izlenebilecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.