Kültür-SanatManşetUncategorized

Cem Yılmaz’ın filmine hem suç duyurusu hem eylem

0

Bağımlılığa Hayır Derneği Başkanı Orhan Kural, Cem Yılmaz hakkında son filmindeki ‘sigara ve alkol’ sahneleri yüzünden şikayetçi oldu.

Cem Yılmaz’ın son filmi ‘Pek Yakında’ hakkında bazı sahnelerde sigara, içki ve kola içilerek reklam yapıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği Başkanı akademisyen Orhan Kural, bu kez de dernek üyeleriyle birlikte, filmin gösterildiği bir sinema salonu önünde eylem yaptı.

16 eylem...

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Bağımlılığa Hayır Derneği Başkanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundu.

Dilekçede, Cem Yılmaz’ın “Pek Yakında” filmi hakkında, Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın, “filmde bağımlılığın özendirildiği” değerlendirmelerinin yer aldığı raporunun da bulunduğu aktarıldı.

Şikayetin ardında filmin gösterildiği salon önünde eylem yapan Kural öncülüğündeki grup, ellerinde ‘Şımardıkça şımardın dokunulmaz değilsin’, ‘insanlık suçu işleme’, ‘paraya doymuyor musun’ ve ‘100 bin ölümden sen de sorumlusun’yazılı dövizlerle İstiklal Caddesi üzerindeki FİTAŞ Sinemaları önünde toplandı.

Orhan Kural, eyleme destek için telefonla aradığı Yeşilay yetkililerinin kendisine İlgi alanımıza girmiyor”karşılığını verdiğini aktardı.

(Diken, Al Jazeraa)

You may also like

Comments

Comments are closed.