Kültür-SanatManşet

Özkan Uğur, Taksim’deki veda töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı

0

MFÖ grubunun üyelerinden müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur, İstanbul’da düzenlenen bir veda töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

2013 yılından itibaren lenf kanserini üç kez yenen Uğur, 2020’de hastalığının nüksetmesi nedeniyle verdiği mücadelenin ardından bir süre yoğun bakımda tedavisine devam etmişti. Uğur, 8 Temmuz’da yaşam savaşını kaybetmişti.

Taksim Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen veda törenine Uğur’un ailesinin yanı sıra sanat dünyasından Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Sıla ve Demet Akbağ gibi isimler ve hayranları yoğun katılım gösterdi.

İstanbul Valisi Davut Gül ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da törene katılanlar arasındaydı.

Törende, müzisyen Uğur’un gitarları sahnedeki tabutunun yanına koyuldu.

‘Seni görebileceğimiz yer rüyalar artık’

MFÖ grubunun üyeleri Mahzar Alanson ve Fuat Güner, anma salonunda konuşma yaptı. Güner, “Herkes için çok önemli bir kayıp. Tam 52 yıllık dostum, iş ortağımız. Hiçbir söz acısını içimizden attıramaz. Yeniden buluşmak için hoşçakal” dedi.

Alanson, şunları söyledi:

Manevi kardeşimiz. Onunla özel dilimiz vardı, yeteneği konusunda başarısı tartışılmaz. Bu kadar sevildiğini herhalde sen de bilmiyordun görüyorsun meğer tüm Türkiye severmiş… Çaresiziz nasıl yapacağız, başka bir şey söylemek istemiyorum. Özkancım ele güne yapayalnız böyle de olmaz ki… Böyle de bırakılmaz ki gözyaşlarımız bitti mi sandın. Seni görebileceğimiz yer rüyalar artık.

Özkan Uğur’un oğlu Alişan Uğur, “Hayatını hastalığına rağmen doyasıya yaşadı. Eğlenmeye ve eğlendirmeye devam etti. En zor zamanlarında bile yüzünden gülümsemesi eksik olmadı. Artık onun gitar çalışını, Özkanca egzersizlerini, kahkalarını esprilerini duyamayacak olmak daha doğrusu ona dokunamayacak olmak çok hüzün verici… Babam hakkında di’li geçmiş zamanda konuşuyor olmak çok zor. Nur içinde yat canımızın içi” ifadelerini kullandı.

Uğur’un eşi Aysun Aslan ise eşi için saygı duruşu yapılmasını istedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.