Kültür-SanatManşet

Cem Yılmaz: “Emek, harcanmaz”

0

32. İstanbul Film Festivali kapanış töreni sırasında sahneye çıkan Cem Yılmaz, Seyfi Teoman En İyi İlk Film ödüllerini vermek üzere sahnede bulunduğu sırada her zamanki esprili tavrı ile Emek Sineması’na da değinerek, “Benim sinema yaparken çok fazla emek harcamadığımı düşünenler var. Doğru. Çünkü Emek, harcanmaz” dedi.

 

Bu sözleri üzerine salonda bir alkış kopmasına da yol açan Yılmaz, sözlerini sürdürerek, “Size son bir sürprizim daha var. Emek Sinemasını satın aldım. Keşke bu şekilde olabilse. Tam alacakken uyardılar beni halbuki Emek zaten bizimmiş” şeklinde konuştu.

http://www.youtube.com/watch?v=JXkWe4kwpCA

Yılmaz’ın bu sözleri üzerine kapanış töreni boyunca sloganları ile Emek Sineması’na sahip çıkan tören katılımcıları, “Emek Yerinde Güzel” pankartlarını kaldırarak, “Emek bizim, İstanbul bizim” sloganını attılar.

32. İstanbul Film Festivali itibarı ile her sene verilmeye başlanan ve geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz yönetmen Seyfi Teoman’a ithaf edilen Seyfi Teoman En İyi İlk Film ödülünü ise yönetmen Emin Alper ile Cem Yılmaz’ın elinden alan “Köksüz” filminin yönetmeni Deniz Akçay Katıksız oldu.

Sahneye çıkan Hülya Koçyiğit ve Nejat İşler, Emek Sineması ile ilgili konuştular

32. İstanbul Film Festivali’nin açılışına da Emek Sineması protestosu damga vurdu. Gecenin sunuculuğunu üstlenen Ceyda Düvenci ve Mert Fırat festivalin kapanış törenini açtıktan hemen sonra sahneye Emek Sineması için konuşmak üzere sinema sanatçıları Hülya Koçyiğit ile Nejat İşler’i davet ettiler.

Ceyda Düvenci, Koçyiğit ile İşler’i sahneye davet ederken 7 Nisan Pazar günü gerçekleşen Emek Protestosu sırasında yaşanan polis şiddetine de atıfta bulundu. 7 Nisan’da gerçekleşen eyleme dünyaca ünlü yönetmenlerin ve dünyanın pek çok ülkesinden sinema yazarı, sinema oyuncusu, sinemaseverin katıldığını belirten Düvenci’nin bu sözleri üzerine salonda bulunan konuklar ellerindeki, “Emek Yerinde Güzel” pankartlarını kaldırarak, “Emek Bizim, istanbul Bizim” sloganlarını atmaya başladılar.

Kapanış töreni açılışındaki eylem ve söylemlerin tamamını buradan izleyebilirsiniz.

Nejat İşler, çocukluğunun Emek Sineması’nı anlattı

“Emek sineması bizim” diyen Koçyiğit’ten sonra söz alan Nejat İşler ise kağıda yazıp daha önce hazırladığı metni okudu.

Fabrika işçisi babasının çocukluğunda her haftasonu kendisini Emek Sineması’na götürdüğünü belirten İşler. Sinemanın kapısındaki görevlinin kendisini karşıladığını. Sinema bileti aldıktan sonra İnci Pastanesinde profiterol yediklerini ardından filmi izlemek üzere Emek Sinemasına girdiklerini aktardı. “Son kale Emek kaldı. Şimdi o da gidiyor” diyerek sözlerine devam eden İşler, “Emek bizim, istanbul bizim” şeklinde sözlerini noktaladı.

Kapanış töreni salonu dolduranların “Bu daha başlangıç. Mücadeleye devam” sloganları ile devam etti.

(Yeşil Gazete, Beyaz Gazete, Ntvmsnbc)

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.