Doğa MücadelesiManşet

Çekmeköy’deki parkın dahil olduğu imar planına yürütmeyi durdurma kararı: Kamu yararı yok

0
Fotoğraf: İsmail Akyıldız

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, İstanbul Çekmeköy‘de vatandaşların inşaattan korumaya çalıştığı park alanının ‘akaryakıt alanına’ çevrildiği imar planına açtıkları davada yürütmeyi durdurma kararı verildiğini açıkladı.

Çekmeköy sakinleri, semtin ikinci en büyük parkı ve deprem toplanma alanı olan bu parkın imara açılmasına tepki göstererek parkta nöbet tutmaya başlamış, dün sabah erken saatlerde alana giren kepçelere engel olmak isteyen vatandaşlarla polis karşı karşıya gelmişti.

Halk, yeşil alanın rant için imara açıldığını belirterek için tepki göstermeye devam eden halk akşam saatlerine kadar bölgede durmaya devam etmiş, tencere tavalarla eylem yapmıştı.

Vatandaşlar, bugün 13.00’da Çekmeköy Belediyesi önünde buluşacaklarını da duyurdu.

Akgün yaptığı açıklamada, İBB İmar ve Şehircilik Dairesi‘nin açtığı davada, parkı da içine alan iar planının ‘kamusal yarar taşımadığı gerekçesiyle’ yürütmesinin durdurulduğunu söyledi:

“Çekmeköy, Mimar Sinan Mahallesi’nde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından mevcut yeşil alanı ‘Akaryakıt Alanı’na dönüştüren imar planlarına ilişkin; İBB olarak açtığımız davada ‘Yürütmeyi Durdurma’ kararı verilmiştir.”

You may also like

Comments

Comments are closed.