ManşetTarım-GıdaTürkiye

ÇAYKUR, Ayasofya için özel çay üretiyor

0

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, (ÇAYKUR) camiye dönüştürülen Ayasofya Müzesi için özel çay üretildiğini açıkladı.

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Ayasofya çayını önümüzdeki günlerde piyasaya çıkartmak için çalıştıklarını ifade etti.

Turizm alanlarının isimlerini alan çaylar üretilecek

Alim, yeni projeyle önemli turizm alanları ve marka yerlerin isimlerini alan çaylar üretileceğini kaydetti:

Bazı markalarımızı bu yer adlarıyla isimlendirdik. Bunların arasında sırasıyla Ovit, Ayder, Trabzon Uzungöl, Erzurum Palandöken, Artvin Kafkasör, Kemalpaşa Elekaltı, Tirebolu Elekaltı, İstanbul Ayasofya, Farabi ve Keyif çayları var. Bu yeni ürünlerimiz piyasaya çıkmak üzere.”

Ticari partner aranıyor

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yurt dışındaki büyükelçilik, konsolosluk, ticari ataşelik ve müşavirlik gibi 223 farklı noktaya, bulundukları ülkelerdeki ticari partnerlerle bir araya gelebilmek için iletişim desteği istediklerini aktardı:

Bulundukları ülkelerde çalışabileceğimiz yerli, yabancı fark etmeksizin ulaşabileceğimiz ticari partner, temsilcilerle bağlantı kurabilme veya bir araya gelebilmek için iletişim ve irtibat destekleri istedik.”

Alim, Sri Lanka ve Kenya’dan 200 bin tona yakın çay ithal eden Pakistan’a dökme ya da paketli çay satışı için çalışma yaptıklarından da bahsetti.

2017 yılında Varlık Fonu‘na devredilen ÇAYKUR’un zararının 547 milyon TL’ye ulaştığı, kredi borcunun ise 2,5 milyar TL olduğu tahmin ediliyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.