ManşetTürkiye

Ayasofya’nın restorasyonu için açılan milyonluk ihale Erdoğan’ın ‘arkadaşına’ gitti

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kararıyla 26 Temmuz 2020’de müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya‘nın restorasyonu için açılan ihaleyi, Erdoğan’ın ‘yakın arkadaşı’ olarak bilinen Muharrem Hilmi Şenalp‘in sahibi olduğu Hassa Mimarlık Şirketi aldı.

Son dönemde kapılarının yenmesi ve duvar parçalarının poşetlere konarak götürülmesi gibi olaylarla gündeme gelen Ayasofya’nın restorasyonu projesi, Assa Mimarlık, Iras Yapı ve Adamak Restorasyon isimli üç şirketin kurduğu iş ortaklığına  23 milyon 51 bin TL’ye verildi.

İlgili haber: Ayasofya’nın tarihi İmparatorluk Kapısı tahrip edildi

Vakıflar Genel Müdürlüğü 30 Aralık 2021 tarihinde Ayasofya için bir ihale düzenledi. İhalenin “Ayasofya Külliyesi’nin restorasyon projelerinin hazırlanması ve Ayasofya Külliyesi’nde bulunan türbelerin, sıbyan mektebinin ve muvakkithanenin restorasyonunun yapılması” adı altında pazarlık usulüyle düzenlendiği duyuruldu.

BirGün Gazetesi’nden İsmail Arı‘nın aktardığına göre Vakıflar Genel Müdürlüğü, 30 Aralık 2021 tarihinde Ayasofya için bir ihale düzenledi. İhalenin “Ayasofya Külliyesi’nin restorasyon projelerinin hazırlanması ve Ayasofya Külliyesi’nde bulunan türbelerin, sıbyan mektebinin ve muvakkithanenin restorasyonunun yapılması” adı altında pazarlık usulüyle düzenlendiği duyuruldu.

İhaleyi alan Şenalp’in Hassa Mimarlık isimli şirketi, 2011 ile 2021 yılları arasında kamu kurumlarından toplam bedeli 114 milyon 265 bin TL olan 19 ayrı ihale aldı.

Ayasofya’nın 14 Ekim 2021 tarihinde “İstanbul-Fatih Ayasofya-i Kebir Cami Şerifi-Kamera Sistemleri Revizyon İşi” başlığıyla düzenlenen ihalesi de eski AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı ve eski AKP’li İBB Meclisi üyesi Murat Hazıroğlu’nun çocukları Didem Nur Hazıroğlu ile Mehmet Emin Hazıroğlu ortaklığında 2018 yılında kurulan DMS Dizayn Mağazacılık Satış ve Pazarlama Ticaret Limited Şirketi’mne verilmişti.

Arı’nın aktardığına göre, Murat Hazıroğlu’nun yöneticisi olduğu Kent Teknoloji Yazılım Şirketi de 2013 ile 2021 yılları arasında kamu kurumları ile AKP’li ilçe belediyelerinden  toplam bedeli 17 milyon 302 bin TL’yi bulan 60 ayrı ihale aldı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.