İfade Özgürlüğüİnsan HaklarıManşet

Çanakkale’de ülkü ocakları başkanı gazeteci Yavaş’ı çay içmeye çağırıp darp etti

0
darp

Çanakkale‘nin Çan ilçesinde Ülkü Ocakları‘nın astığı pankartlara dair haber yapan gazeteci Muhammed Yavaş, Ülkü Ocağı İlçe Başkanı Hasan Dinç‘in saldırısına uğradı.

Yavaş, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Çanakkale Ülkü Ocakları’na Kemal Kılıçdaroğlu ile Selahattin Demirtaş‘ı, Meral Akşener ile Figen Yüksekdağ‘ı yan yana gösteren bir pankart asıldı. Bu pankartı haberleştirip ‘Pankarta tepki’ dedim. Olay bunun ardından gerçekleşti” dedi.

Çanakkale Ülkü Ocağı üzerinde Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yüzlerinin birleştirilerek üzerinde “Dikkat! Attığın oy Mehmetçiğe kurşun olmasın/Bazıları iki yüzlüdür” yazan bir pankart asmıştı.

Muhammed Yavaş, söz konusu pankartı eleştirdiği için Dinç tarafından darp edildi.

‘Sinan Ateş’i öldürdüğünüz gibi beni de mi öldüreceksiniz?’

Dinç, “Ülkü Ocaklarından tepki çeken pankart” başlıklı haberin ardından sosyal medya üzerinden gazeteci Yavaş’a, “Ne kadar tarafsız ve özgür bir basın kuruluşu olduğunuzu yorumlarınızdan anlıyorum. Merak ettiğim bir husus daha var, bu haber için kaç para aldınız?” sorusunu yöneltti.

Yavaş ise para karşılığında haber yapmanın gazetecilik anlayışlarında bulunmadığını ifade ederek daha önce Ülkü Ocağı’nın da haberini yaptığını hatırlattı.

Yavaş, ardından Dinç’in kendisini bir kafeye çay içmeye davet ettiğini ve daha önceden arkadaş oldukları için davetini kabul ettiğini belirtti.

Muhammed Yavaş, daha sonra yaşananları şöyle aktardı:

“Elimi sıktı bir anda Devlet beye nasıl yazarsın deyip saldırmaya başladı hiç karşılık vermedim ve yere kapandım, vurmaya devam etti. ‘Sinan Ateş‘i öldürdüğünüz gibi beni de mi öldüreceksiniz’ dedim. ‘Öldüreceğiz len’ dedi.”

‘İşimi yapmaya devam edeceğim’

Gazeteci Yavaş, sokaktaki vatandaşların olaya şahit olduğunu belirterek “Uğradığım saldırıya herkes şahittir. Şikayetçi oldum, ifademi ayrıntıları ile cumhuriyet savcılığına vereceğim. Ben haber yaptığım için saldırıya uğradım ve dövüldüm. Burası bir ilçe. Herkes birbirini tanır, bilir. İşimi yapmaya, gazetecilik yapmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Saldırının ardından darp raporu alan Yavaş, daha sonra Çan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip şikayetçi oldu.

Geçen yıl da MHP Çan İlçe Başkanı Halil Turhan, gazeteci Muhammed Yavaş’ı arayarak tehdit ederek, “Nefes alamayacaksın” ifadelerini kullanmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.