ManşetYerel

Çanakkale’de köylü kadınlardan yol kapatma eylemi

0

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde Davut köyü içinden geçerek Çan Termik Santrali’ne kireç taşı götüren maden kamyonlarının yollarını bozduğunu öne süren köy sakinleri yolu trafiğe kapattı.

14a

Maden kamyonlarının geçişine izin vermeyen köy sakinleri, kamyonların güzergahının değiştirilmesini istedi. Geçen sene de aynı şekilde eylem yaptıklarını, söz verilmesine rağmen aynı sıkıntının devam ettiğini söyleyen köy sakinlerini muhtar da yatıştıramadı. Köy muhtarı Zeki Özel, “Yolu köy dışına almak için mücadele ediyoruz. Ben muhtar olarak yolun köy içinden geçmesini istemiyorum. Şu anda görüşmelerimiz sürüyor. Burada toz çilesi çekmeyeceksiniz” dedi.

Köylü kadınlar ise bir yıldan beri bu meselenin çözülmediğini söyledi. Bu esnada köy sakinlerinden Fahrettin Sencer ile muhtar arasında arbede yaşandı. Sencer’in yakını Serpil Sencer sinir krizi geçirerek bayıldı. Sencer’in hastaneye kaldırılmasının ardından olay yerine jandarma geldi.

14b

CHP Yenice ilçe Başkanı Mehmet Gerçek, CHP Çan İlçe Başkanı Av.Ümran Aydın ile İda Dayanışma Derneği üyesi Metin Ümit Ural da köylülere destek vermek üzere köye geldi. Kamyonların geçemediğini öğrenerek köye gelen nakliye firması yetkilisi, yarın sabahtan itibaren yolu sıcak asfaltla kaplayacaklarını söyledi. Vatandaşlar ise yolun köy dışına çıkarılmasını talep etti. Köy muhtarının bu konuyla ilgili çalışma yapacağına söz vermesi üzerine köylüler yolu yeniden trafiğe açtı. Köy içinde bekleyen kamyonlar jandarma nezaretinde tonaj kontrolü için kantara götürüldü.

 

(Çanakkale Aynalıpazar.com)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.