Doğa MücadelesiKazdağları GünlüğüManşetYerel

Çanakkale Orman Müdürlüğü: Doğu Biga’nın altın aradığı bölge rehabilite edilecek

0

Ruhsatı bitmesine rağmen sahada varlığını sürdüren Doğu Biga Madencilik için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi‘ne (CİMER) yapılan başvuruya Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nden cevap geldi.

Cevapta, Doğu Biga Madencilik için verilmiş izinlerin 27.10.2020 tarihinde geri alınarak iptallerinin yapıldığı belirtildi ve “İzin sahalarına ait bölgeleri rehabilitasyon eylem planı kapsamında tekrar doğaya kazandırılmak için gerekli çalışmalar başlatılacaktır. Bilgilerinize sunulur” ifadeleri kullanıldı.

Şirket sahadan çekilmedi

Duvar‘dan Eren Aşnaz‘ın haberine göre, Çanakkale’de Atikhisar Su Havzası‘nda Kanadalı Alamos Gold‘un iştiraki Doğu Biga Madencilik A.Ş tarafından yürütülen siyanürlü altın madeni işletmesi ruhsatının iptal edilmesine rağmen şirketin bölgedeki varlığını sürdürmesine siyasiler ve çevre örgütleri tepki göstermişti. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’ne CİMER üzerinden alanın durumuna dair dilekçe verilmişti. Dilekçede şu ifadeler yer almıştı:

Orman izninin bitim tarihi itibariyle izin iptal işlemlerine başlanıp başlanmadığı, başlandı ise hangi aşamada olduğu, başlanmadı ise yasal gerekçelerini, söz konusu maden sahasında, doğal yapısı bozulan orman alanları üzerinde ne gibi rehabilitasyon (iyileştirme) işlemlerinin yapıldığı, sahada varolan tesislerle ilgili olarak ne tür idari kararların verildiğini, izin iptali ve sahaların geriye alınması işlemi yapıldı ise sahada işgalin neden sona erdirilmediğinin bildirilmesini 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu uyarınca talep ediyorum.”

You may also like

Comments

Comments are closed.