Kültür-Sanat

‘Çalgı Çengi’den sonra ‘Düğün Dernek’

0

Yönetmen Selçuk Aydemir ve oyuncular Ahmet Kural ile Murat Cemcir yeniden bir arada. ‘Çalgı Çengi’ ve ‘İşler Güçler’in ardından ‘Düğün Dernek’ için bir araya gelen ekibe bu kez Rasim Öztekin ve Zerrin Sümer gibi isimler de eşlik ediyor.

Polenezköy’de yeşillikler arasında düğün standının üzerinde oyuncular, davetli sandalyelerinde ise basın mensupları… Tüm bu kalabalık senaryosunu ve yönetmenliğini ‘İşler Güçler’le tanıdığımız Selçuk Aydemir’in yeni filmi ‘Düğün Dernek’ için. ‘Çalgı Çengi’den sonra yönetmenin ikinci filmi olan Düğün Dernek’te yine artık bir ayrılmaz bir ekip olan Ahmet Kural ve Murat Cemcir rol alıyor. Filmde bu iki kafadara bir de Rasim Öztekin, Zerrin Sümer gibi ustalar dâhil olmuş. Sivas ve Erzincan’da da çekimleri gerçekleşen film, oğluna düğün yapmak isteyen bir baba ve ona yardım etmek isteyen arkadaşlarının başından geçenleri anlatıyor. Polenezköy Sivas’a benzediği için ekip düğün sahnesini burada çekmeye karar vermiş.

Dört haftadır süren çekimlerin son haftasına geçen ekipten kahkahalar eksik olmuyor. Yönetmen Aydemir aslında bu filmi yedi yıl önce yazmış. Aydemir prodüksiyonunun pahalı olacağını düğünerek filmi hemen hayata geçirememiş. Aydemir, “BKM’nin desteği ile bu filmi çekebildik, üst jenerasyondan pek çok oyuncu ile çalıştım ve onlarla çalışmak acayip eğlenceliydi” diyor. Şu ana kadar yaptıkları en komik iş olduğunu söyleyen Aydemir “Dilinizi anlayan oyuncularla bir araya geldiğinizde iyi bir iş çıkıyor” diyor. Aydemir’in ardından filmde kız tarafını canlandıran Leton oyuncular söz alıyor ve ekibe övgüler yağdırıyorlar.

Rasim Öztekin ise filmin neden Sivas’ta çekildiğini yönetmene sorduğunu ve “Abi ben Sivaslıyım” cevabının ardından sustuğunu anlatıyor. Sivas üzerinden bir İç Anadolu düğününü anlattığını söyleyen Aydemir “Sivaslıların mizaha yaklaşımını çok farklı bulduğum için karakterlerin Sivaslı olması önemliydi” sözleriyle açıklıyor bu tercihin nedenini. Tüpçü Fikreti canlandıran Ahmet Kural ve bir boksörü canlandıran Murat Cemcir ise filmin ailelerle izlenebilecek tatlı bir iş olduğunu ekliyorlar.

You may also like

Comments

Comments are closed.