Kültür-Sanat

Cadının Bohçası açılıyor

0

Kars’tan İstanbul’a, eşcinsellikten transeksüelliğe, seks İşçiliğinden midye satıcılığına ve sonra da oyunculuğa… Esmeray’ın kendi hayatından oluşturduğu ‘Cadının Bohçası’ bu sefer Mekan Artı’da açılıyor.

‘Cadının Bohçası Yola Çıktı’… Transseksüel feminist Esmeray’ın kendi hayat hikâyesinden hareketle yazıp oynadığı tek kişilik bir “stand-up.” Kars’ta geçirdiği ilk gençlik yıllarında cinsel kimliğinin farkına varan Esmeray, daha rahat yaşayabilmek için on sekizine girmeden İstanbul’a göç etti. Burada çeşitli işlerde çalışmasının ardından önce eşcinsel, sonra da transseksüel olarak seks işçiliği yaptı. Kadın hareketi ve feminizmle tanıştıktan sonra seks işçiliğini bıraktı. Esmeray, halen bir yandan gündüzleri Amargi’de profesyonel olarak çalışırken, diğer yandan da akşamları 19:00 – 24:00 arası İstiklal Caddesi’nde midye satıyor.

Cadının Bohçası Yola Çıktı ayrımcılıkların kesişiminde, hem transseksüel hem de Kürt olarak şiddete, milliyetçiliğe ve ataerkil değerlere karşı direnen bir feministin hikâyesi. Eşcinsellikten transseksüelliğe geçişinde feminizmin farkına vararak, seks işçiliğini bırakan ve kadın hareketinin içinde yer alan Esmeray’ın oyunu, gerek Kars gerekse İstanbul’daki toplumsal cinsiyet, etnisite ve sınıf ilişkilerini feminist bir perspektiften mizahi bir dille sunmakta.

You may also like

Comments

Comments are closed.