Türkiye

Büyükelçi, ne büyükelçi ne bürokrat

0

Türkiye yardım elini uzattığı Somali‘ye ilk büyükelçisini atadı. Ancak atanan isim ne bir büyükelçi ne de bürokrat. Yeryüzü Doktorları Derneği‘nin İngiltere Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kani Torun, Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye’nin ilk Somali Büyükelçisi oldu.

Dışişleri Bakanlığı’na ait bazı atama kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Karara göre, Yemen Büyükelçisi Mehmet Dönmez merkeze alınırken, Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı Fazlı Çorman Yemen Büyükelçisi olarak görevlendirildi. Ali Kemal Aydın ise Libya’nın Türkiye Büyükelçisi oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ağustos ayında Somali’ye yaptığı ziyaret sırasında Türk Büyükelçiliği açılacağını açıklamıştı. Bu çerçevede Bakanlar Kurulu kararıyla Yeryüzü Doktorları Derneği’nin İngiltere Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kani Torun Somali’nin ilk Türkiye Büyükelçisi oldu.

İlk kez bir büyükelçi veya bürokrat dışında özel bir derneğin yönetim kurulu üyesi elçi olarak görevlendirilirken bu ismin Somali’nin ilk büyükelçisi olması dikkat çekti. Yeryüzü Doktorları Derneği’nin İngiltere Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kani Torun İngiltere’de yaşıyor, mesleği ise doktorluk. Ancak Torun’un 10 yıldır doktorluk yerine insani yardım faaliyetleriyle ilgilendiği öğrenildi.

İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre Yeryüzü Doktorları Derneği, “yurtdışında yaşayan bir grup Müslüman doktor ve sağlık elemanı” tarafından İngiltere’de kuruldu.

(Cumhuriyet)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.