Doğa MücadelesiManşet

Bursalılar, DOSAB termik santraline karşı Cuma günü buluşuyor

0

Bursa, DOSAB Kömürlü Termik Santrali sürecinde 1 Nisan 2015  itibarı ile yeni bir dönem başladı. DOSAB santralinin onaylanan ÇED raporuna karşı Bursa halkı Cuma günü 10:30’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde itiraz dilekçelerini vermek üzere buluşuyor.

12

23 Aralık 2014 tarihinde Ankara’da DOSAB yetkilileri ile kamu kurumları tarafından yapılan, halka ve bilim insanlarına kapalı İnceleme Değerlendirme Kurulu(İDK) toplantısının katılımcıları, 1 Nisan 2015 tarihinde kararlarını açıklayarak ÇED başvuru dosyasını yeterli buldu ve nihai ÇED raporu kabul edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada on günlük süre içerisinde karara itiraz edilebileceği belirtildi.

13

DOSAB Termik Santralına Hayır platformu ÇED raporunun kabul edilmesine karşın Bursa için ölüm fermanı anlamına gelen bu karara karşı Bursa halkının itiraz etmesi için kentin çeşitli yerlerinde imza standları açtı. Toplanan dilekçelerin 10 Nisan Cuma günü saat 10.30 da topluca Bursa’da Atatürk Kapalı Spor Salonu Karşısında bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edileceği belirtildi.

 

Haber: Serdar Esen

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.