LGBTİ+Manşet

Bülent Arınç, “LGBT’lerin adlarının anılmaması, haklarının olmadığı anlamına gelmez”

0

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cenevre’deki Evrensel Periyodik İnceleme Türkiye oturumunda LGBT’lere (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) yönelik ayrımcı bir mevzuat olmadığını söyledi. Arınç, LGBT’lere yönelik özel bir düzenleme olmamasının haklarının yok sayıldığı anlamına gelmediğini ifade etti.

17...

Kaos GL’den Ömer Akpınar’ın haberine göre Birlemiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi’nde bugün gerçekleşen Evrensel Periyodik İnceleme (EPİ) Türkiye oturumunda BM üyesi devletler Türkiye’ye insan haklarına ilişkin tavsiyelerini sundu.

Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığın önlenmesine ilişkin tavsiyeler 11 ülke (Uruguay, Arjantin, Brezilya, Kanada, Şili, Hırvatistan, Danimarka, Finlandiya, İsrail, Norveç ve Slovenya) tarafından Türkiye’ye sunuldu. Tavsiyelerde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin ayrımcılık karşıtı mevzuat ve nefret suçları yasasında yer alması gerektiği de belirtildi.

İnsan Haklarından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bununlar ilgili yaptığı açıklamada “hangi kimlikle olursa olsun herkesle demokratik bir ilişki” kurmaya çalıştıkları söyledi. “Mevzuatımızda LGBT’lere yönelik ayrımcı bir hüküm bulunmamaktadır” diyen Arınç, özel bir düzenleme olmamasının LGBT’lerin haklarının olmadığını anlamına gelmediğini belirtti.

Arınç, Anayasa’nın 90. maddesine göre Türkiye’nin onayladığı uluslararası sözleşmelerin kanun hükmünde olduğunu belirterek İstanbul Sözleşmesi’nde yer alan cinsel yönelim ifadesine dikkat çekti. LGBT’lere yönelik nefret suçlarına ilişkin soruşturma yürütüldüğünü söyleyen Arınç, “haksız tahrik” iddialarının ise doğru olmadığını ifade etti.

(Kaos GL)

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.