ManşetTürkiye

Buldan, İmralı için “Heyet var” dedi, Akdoğan yalanladı

0

HDP Grup Başkan Vekili aralarında akil insanlar heyetinden bölge başkanlarının da olduğu 16 kişinin İmralı’ya gideceğini belirtirken, Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Buldan’ın sözlerinin doğru olmadığını söyledi.

 

54.imralı heyeti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’le birlikte Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’la görüştü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Buldan, 16 kişilik izleme kurulunun İmralı Adası’na giderek PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşeceğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Akdoğan ise görüşmeye atfen yapılan açıklamaların sürecin ciddiyetiyle bağdaşmadığını söyledi.

İzleme kurulunun İmralı’ya ne zaman gideceğinin henüz netleşmediğini belirten Buldan, ama kendilerinin bu haftasonu adaya gideceğinin netleştiğini ifade ederek 16 kişilik izleme kurulunda yedi kişinin akil insanlar heyeti bölge başkanları olacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada bahsedilen isimlerin gerçek olmadığını belirtti.

“Bazı basın organlarında 16 kişilik izleme heyeti kurulduğu belirtilerek isim listeleri yayınlanmaktadır. Bunlar külliyen yalan ve uydurmadır. Meclis’te gerçekleşen sıradan bir görüşmeye atfen spekülasyonlara yol açacak açıklamalar yapılması sürecin ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır.” diye yazdı.

(bianet)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.