Hafta SonuManşet

Bugün günlerden Süslü Kadınlar Bisiklet Turu – Pınar Pinzuti

0

Günaydın,

bisikletizm‘den en son tam bir yıl önce yazı göndermişim. Bir yıl boyunca bisikletle ilgili çok güzel gelişmeler oldu ama benim yazıp paylaşmaya hiç fırsatım olmadı. Bisikletizm.com‘daki yazılarımı ihmal ediyorum farkındayım, ama mazeretim var:  İtalyan bikeitalia‘nın yazarıyım ve tek kadın yazarak olarak ele almam gereken çok fazla konu var.  Avrupa’da spor yazarlarının %90’ı erkek ve spor yazılarının %85’i erkeklerle ilgili. Bisikletin daha çok kadına ihtiyacı var!

2013 yılında İzmir’de başlayan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bugün 23 Eylül’de (bugün) eş zamanlı olarak 6 ülkede 70 şehirde eş zamanlı olarak yapılacak. Anadolu’da giyilen şalvarın ABD’deki bisikletli kadın hareketi ile bağlantısı olduğunu biliyor musunuz? Aradan 100 yıl geçti ve İzmir’de doğan bir etkinlik global bir kadın hareketine dönüşüyor.

Hangi şehirlerde etkinlik var ve benim hangi şehirde tura katılacağım sorularının cevabı bu yazının alt kısmında.

Bir kaç kadının buluşup birlikte bisiklete binmek için valilik/emniyet gibi kurumlardan izin almak için yalvarmak zorunda olmadığı, polis eşliğine gerek kalmadan sokaklarda özgürce ve güvenli bir şekilde bisiklete binebileceğimiz günlerin gelmesi dileğiyle.

***

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu İstanbul’dan Diyarbakır’a Sinop’tan Antakya’ya Türkiye’nin bir çok şehrinde gönüllü kadınlar tarafından eş zamanlı olarak düzenleniyor. Şehir listesi ve etkinlik buluşma yer ve saat bilgisi burada.

Fancy Women Bike Ride – Türkiye ile birlikte eş zamanlı olarak Milano’da Fancy Women Bike Ride yapıyorum dediğimde beni nasıl bir sürecin beklediğini bilmiyordum. İtalya’daki etkinlik haberimiz bir anda diğer Avrupa ülkelerine yayıldı ve yarın tur eş zamanlı olarak Köln ve Bern’de de yapılıyor. bilgi burada

Biz, bisikletli kadınlar ne istiyoruz? 

Kimseye ve hiç birşeye bağımlı olmadan şehir içindeki ulaşımımızı bisikletle sağlamak, güvende hissetmek ve sokaklarda nasıl istersek öyle var olmak istiyoruz. Olduğumuz gibi kabul edilmek ve saygı görmek.

İyi Pazarlar

Bu yazı, yazarının da onayı ile tarafımıza gönderilen mailden aynen alıntılanmıştır

 

Pınar Pinzuti

bisikletizm.com

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.