Kanal İstanbulManşetYeşillerden

‘Bu ülkenin Yeşiller’i Ya Kanal Ya İstanbul demeye devam edecek’

0

Yeşiller Partisi eş sözcüsü Koray Doğan Urbarlı, “Kanal İstanbul’u yapacağız Şimdi her zamankinden daha çok inanıyoruz” şeklinde açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum‘a sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Urbarlı yaptığı paylaşımdaBu ülkenin Yeşiller’i, bu ülkenin çevresine ve doğasına sahip çıkan insanları #YaKanalYaİstanbul demeye devam edecek!” ifadelerini kullandı.

Kurum: Hangi mihrakların olduğu ortaya çıktı

Kurum, 103 emekli amiral tarafından kaleme alınan Montrö Bildirisi sonrası bir açıklama yaparak, söz konusu bildirinin Kanal İstanbul projesine yönelik bir tehdit olduğunu ileri sürmüştü. Yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullanmıştı:

‘Halk Beton Kanal’a karşı’

Urbarlı yaptığı açıklamada Kanal İstanbul konusunda millet iradesi olduğunu iddia eden Murat Kurum’u eleştirdi. Anket sonuçlarını gösteren Urbarlı, “Milletin iradesi günden güne Beton Kanal’a karşı olarak kendini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

‘İddialarınızın hepsi çürütüldü’

Kanal İstanbul’un neden yapılması gerektiğine dair Kurum’un öne sürdüğü 11 iddianın hepsinin tek tek çürütüldüğünü hatırlatan Yeşiller Partisi eş sözcüsü şu açıklamalarda bulundu:

  • Dünya’da boğaza sahip bir yerleşim yerine kanal yapılmamıştır. Kanal, boğaz olmayan yerde tercih edilmiştir. Kanal yol kısaltmak için tercih edilir. Bir ulaşım projesidir. Bir emlak projesi değildir. Siz emlak projesini süslemeye çalışıyorsunuz.
  • Kanal İstanbul’un güzergahı, İstanbul’un Avrupa Yakası’nın su kaynaklarının yarısına yakınını yok edecektir. Hiçbir merkezi yönetim “inci” dediği kente bunu yapmaz. Yapamaz. Hem su kaynaklarını azaltacaksınız hem de nüfusu arttıracaksınız. Bu yolun sonu çıkmazdır!
  • Proje kapsamı içinde kalan 136 milyon m2 tarım alanı yok olacak. Tarım alanlarını sadece kamu spotlarında mı koruyacaksınız?
  • Proje alanında 249 kuş türü var.
  • Yok olacak kırsal alanlar kentin ısınmasına sebep olacak.

‘Ya Kanal Ya İstanbul demeye devam edeceğiz’

Koray Doğan Urbarlı yaptığı paylaşımda “Şimdi hükümetiniz ve size bağlı medya Kanal İstanbul karşıtlığını kriminalize etmeye çalışacak. 2002’den beri gördüğümüz tarih bunu gösteriyor ama tarih size de bir şeyler gösteriyor olmalı” dedi. Urbarlı açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:

Kimlerin ne dediği ve dediklerinin sizin işinize nasıl yarayacağı umurumda değil. Bu ülkenin Yeşiller’i, bu ülkenin çevresine ve doğasına sahip çıkan insanları #YaKanalYaİstanbul demeye devam edecek!

You may also like

Comments

Comments are closed.