Hayvan HaklarıManşet

Brezilyalı hayvan hakları aktivistlerinden Türkiye’ye dayanışma çağrısı

0

Brezilya’daki hayvan hakları aktivistleri, hayvan çiftliği ve sığır eti endüstrisindeki finansal çıkar sahipleri tarafından saldırıya uğradı. Aktivistler, hayvan taşımacılığındaki işkenceyi belgeleyen bir e-posta aracılığıyla Türkiye’deki aktivistlere dayanışma çağrısında bulundu.

Günlerdir hayvan hakları aktivistlerinin dikkat çekmeye çalıştığı, Zülal Kalkandelen’in Ölüm Gemileri başlığı ile ses getiren haberinin konusu olan Brezilya’dan Türkiye’ye getirilen “ithal hayvanlar”, hayatlarının sonunu getirecek olan yolculuğa çıkarıldı. Bu yolculuğu, fotoğraf ve videolarla belgeleyen ve dayanışma çağrısında bulunan bir e-posta, 5 Şubat’ta Türkiye’deki aktivistlerin gelen kutusuna düştü.

Minerva Foods’un köleleştirdiği düzinelerce hayvan, NADA isimli gemiye yüklenirken, kamyonların ulaşımına engel olmak isteyen aktivistler ise liman polisi tarafından fiziksel olarak tehdit edildi ve defalarca hayati tehlike atlattı.

Hayvansal gıda endüstrisi’ne politik destek

Geçtiğimiz haftalarda, Brezilya’daki aktivistlerin, limanlardan canlı hayvanların ihraç edilmesine karşı baskısı sonuç vermişken 24 saat içerisinde işler tersine döndü ve 25 bin buzağının yüklendiği geminin derhal yola çıkarılması kararlaştırıldı. Bu hızlı politik manevranın içinde kimler yoktu ki? Şirket sahipleri, tarım bakanı, federal vekiller ve Brezilya devlet başkanı Michel Temer!

Gemiyi kontrol eden veteriner hekim, “dışkı, idrar, kötü koku, sıcak, aşırı kalabalık, gıda ve sus yoksunluğu”nu not ederken, hayvan köleleştiren endüstrinin gemileri durmadı. Şimdi ise aynı amaçla yola çıkan üç geminin daha durdurulması ve bu ticarete karşı kamuoyu yaratmak amacıyla Brezilyalı aktivistler, Türkiye’deki yaşam hakkı savunucularını harekete geçmeye çağırdı.

Aktivistler, hayvanları taşıyan gemilerin çevreye verdiği zarara da dikkat çekti.

 

Haber: Ş. Esin Erben

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.