DünyaEkolojiManşet

Brezilya’daki kum fırtınası apokaliptik görüntüler oluşturdu

0

Brezilya’nın Sao Paulo eyaletindeki Presidente Prudente, Franca, Jales, Araçatuba, Barretos şehirlerinde ve Minas Gerais eyaletinin bazı bölgelerinde kum fırtınası etkili oldu.

Uzmanlar yaşanan kum fırtınasına bölgede uzun süredir etkili olan kuraklığın ve şiddetli rüzgarın sebep olduğunu ifade etti.

Brezilya Ulusal Meteoroloji Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, kum fırtınası sırasında Sao Paulo eyaletinin iç kesimlerinde rüzgar saatte 60 kilometre hıza ulaşırken, Ribeirao Preto Havalimanı çevresinde esen rüzgarın hızı saatte 92,7 kilometre olarak ölçüldü.

 

Digis Mak’in haberine göre Meteorolog Estael Sias, “O bölgede aylardır yağmur yağmadığı için çok fazla toz var, toprak ve bitki örtüsü kuru ve yangınların da katkısı var” ifadelerini kullandı.

Toz fırtınalarının Asya’da daha sık görüldüğünü ve Brezilya’da pazar günü etkili olan fırtınanın birkaç saatte dağılabileceğini belirten Sias, “Fırtınayı takip eden rüzgar, bu kumun daha fazla yayılmasına yardımcı olacak ve sis gibi çözülecek” dedi.

Uzmanlar ekim ayının başlarında Brezilya’nın güney kesimlerinde etkili olması beklenen soğuk hava dalgasının kum fırtınası riskini artıracağını açıkladı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.