DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Brezilya’da koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı 580 bini geçti

0

Brezilya‘da koronavirüs kaynaklı can kaybının 580 bini geçtiği duyuruldu.

Ülke, virüsün en fazla görüldüğü ikinci, en çok vakanın tespit edildiği ise üçüncü ülke konumunda bulunuyor.

Vaka sayısı 20 milyonu aştı

Brezilya Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son 24 saatte 839 kişi daha yaşamını yitirdi. Bu sayıyla birlikte, koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı 580 bin 413 oldu.

Ülkede son 24 saatte 24 bin 589 yeni vakanın tespit edilmesiyle de toplam vaka sayısı 20 milyon 776 bin 870’e yükselmiş oldu.

Brezilya’nın ticaret merkezi olan Sao Paulo eyaleti, 4 milyon 262 bin 684 vaka ve 145 bin 836 ölümle ülkenin salgından en çok etkilenen bölgesi oldu.

Ülkede bugüne kadar 150 milyondan fazla kişiye en az bir doz koronavirüs aşısı yapıldı. Ancak, vaka sayılarında artış görülmeye devam ediyor.

Brezilya’da çeşitli çevreler salgının kötü yönetildiğini ve bu durumun sorumlusunun da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro olduğunu düşünüyor.

Brezilya Senatosu, 27 Nisan’da salgın döneminde dört sağlık bakanının değiştiği Bolsonaro hükümetinin salgına karşı tutumunu ve ihmalkar davranıp davranmadığını araştırmak üzere komisyon kurmuştu. Eski sağlık bakanlarının da dahil olduğu birçok devlet görevlisi bu komisyonda ifade vermişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.