LGBTİ+Manşet

Brezilya’da gökkuşağının altında büyük buluşma

0

Dün Brezilya’nın Sao Paolo sokakları, dünyanın en büyük LGBTİ onur yürüyüşlerinden birine sahne oldu. Bu yıl 12.’si düzenlenen yürüyüşe yüzbinlerce kişi katıldı.

Sao-Paulo-pride-5-450x304

LGBTQNation‘a konuşan, ülkenin önemli aktörlerinden drag queen Valder Bastons, ‘önyargı olduğu sürece sokaklarda olacağız. Irkçılık, homofobi gibi farklı ayrımcılık türlerine karşı mücadele ediyoruz. Bugün buraya çok kalabalık olduğumuz göstermek için geldik’ dedi.

Brezilya’daki LGBTİ hakkı savunucuları, homofobi ve LGBTİ’lere ayrımcılığı suç kapsamına alan bir yasa talep ediyor. Böyle bir yasanın LGBTİ’lere karşı şiddeti de azaltacağı belirtiliyor.

Aktivisitler ayrıca, komşuları Arjantina’da olduğu gibi, hakimin ya da ameliyatı yapan doktorun izni olmadan da cinsiyet değiştirebilecekleri  yeni bir toplumsal kimlik yasası talep ediyor.

Sao-Paulo-pride-1

Onur yürüyüşünün olduğunu gün twitter hesabından bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Dilma Rouseff, LGBTİ’lerin haklarını korumak için merkezler olabileceğini ve nefret suçlarının ihbar edileceği bir çağrı merkezi kurulabileceğini söylemişti.

Ülkede 2011 yılından beri LGBTİ evlilikleri yasal. Fakat muhafazakar yasa koyucular ve siyasetçiler, LGBTİ’lere karşı işlenen suçları homofobi kategorisinde değerlendirip farklı cezai yaptırım uygulamaya karşı çıkıyor.

(Voice of America/ Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.