Dünyaİfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Brezilya’da gay İsa’lı filme mahkeme yasağı

0

Brezilya‘daki yerel bir mahkeme, İsa’yı eşcinsel olarak gösteren The First Temptation of Christ isimli filmin geçici olarak TV yayınından ve dijital içerikten kaldırılması gerektiğine hükmetti.

İsa Peygamber’in filmde gay birey olarak tasvir edilmesi ülkedeki muhafazakar Hıristiyanların tepkisi çekmiş, iki milyon kişi, dizinin kaldırılması için dilekçe yazarak konuyu mahkemeye taşımıştı. Brezilyalı YouTube komedi grubu Porta dos Fundos tarafından yapılan parodi filminin prodüksiyonunu yapan şirkete molotof kokteylleriyle saldırı da düzenlendi.

Netflix aleyhindeki kararda yargıç Benedicto Abicai, “İfade özgürlüğü hakkı … mutlak değildir” ifadelerini kullanarak  “geçici kararın yüksek bir mahkeme tarafından nihai bir karar verilene kadar tepkili Hıristiyanları yatıştırdığını” söyledi.

Konuyla ilgili henüz Netflix ve Porta dos Fundos ekibinden bir yorum gelmedi.

Bolsonaro’lardan tepki 

Brezilya’nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro “eşcinsel bir oğuldansa ölü bir oğulu tercih edeceğini” söylemişti. Twitter’da Netflix dizisini “çöp” olarak adlandıran oğlu Eduardo Bolsonaro da Porta dos Fundos’un “Brezilya toplumunu temsil etmediğini” belirtti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.