Brezilya’da Dünya Kupası protestoları

0,,17387677_303,002014 Dünya Kupası’nın yapılacağı Brezilya’da organizasyona ayrılan bütçeyi protesto eden göstericilerin bir bölümü banka ve dükkânları yağmaladı. 128 kişi gözaltına alındı.

FIFA 2014 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Brezilya’da vatandaşlar, organizasyon bütçesinden rahatsız. Sao Paulo’da toplanan 2 bin 500 gösterici, ‘Dünya Kupası olmayacak’ sloganları atarak, organizasyona ayrılan bütçeye tepki gösterdi. Barışcıl başlayan gösteri ilerleyen saatlerde şiddet olaylarına sahne oldu. Küreselleşme karşıtı Kara Blok üyeleri banka ve dükkânları yağmaladı.

Facebook üzerinden organize edilen gösterilerin bir diğeri Rio de Janeiro’da yapıldı. Kısmen daha küçük çaptaki bu gösteriye 130 kişi katıldı. Ülkenin diğer kentlerinde de Dünya Kupası’nı protesto gösterileri düzenlendi. Brezilya polisi gösterilerin büyük ölçüde barışcıl geçtiğini ancak tamamen siyah giyinen ve yüzlerini örten Kara Blok hareketi üyelerinin endişeye neden olduğunu belirtiyor.

FIFA ise gösteriler nedeniyle endişeye gerek olmadığı görüşünde. FIFA Sözcüsü Delia Fischer, ‘Brezilya’nın güvenlikten sorumlu yetkililerine tam güvenimiz var’ diyerek, Dünya Kupası sırasında olağanüstü bir durum beklemediklerini söyledi.

(DW)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR