İklim KriziManşet

Brezilya kuraklığa karşı teyakkuzda!

0

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, ülkenin kuzeydoğusunda hüküm süren büyük kuraklığa karşı “devasa” önlemler alacaklarını açıkladı.

 

Ülkenin kuzeydoğusunda hüküm süren kuraklık, “son 50 yılın en kötü kuraklığı” olarak nitelendiriliyor ve bir çok eyaleti derinden etkiliyor.

Uzmanlar, kuraklığın şiddetini anlatmak için “Bazı bölgelerde 1 yılı aşkın süredir tek damla yağış olmadı” örneğini veriyor.

Kuraklık sonucunda bölgedeki büyükbaşk hayvan sayısında ciddi düşüşler ve hayvan telefleri yaşanıyor. Bir çok aile ülkenin diğer bölgelerine göç etmek zorunda kalmış durumda. Susuzluk nedeniyle insanların kirli suları içmesi, böbrek hastalıkları ve ishal baş göstermiş durumda.

 

 

Rousseff’in bu afete karşı açıkladığı önlemler içinde bölgeye gönderilen su tankerlerinin sayısını 4.746’dan 6.170’ye çıkarmak da var. Tankerlerin dağıtımının koordinasyonu ordu tarafından yapılıyor.

Bölgede 270.000 tane olan sarnıç sayısı da yıl sonuna kadar 510.000’e çıkarılacak.

 

 

Rousseff’e göre, inşa edilen sarnıçların bazıları ziraat ve hayvansal üretim ihtiyaçlarını karşılayacak kadar büyük olacak. Amaç, bölgede kuraklık nedeniyle meydana gelen ciddi hayvan telefini azaltmak.

Hükümetin kuraklığa karşı önlemler için şu ana kadar harcadığı para 9 milyar Real, yani 4.5 milyar doları bulmuş durumda.

Rousseff’in sözleri ise çarpıcı: “Şu anda yaşadığımızdan bile daha uzun ve şiddetli kuraklıklar için hazırlanmak zorundayız.”

 

(NewStraitsTimes, AlJazeera, Yeşil Gazete)


More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.