DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro koronavirüs önlemleri karşıtı protestoya katıldı

0
Fotoğraf: Reuters

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro Pazar günü askeri karargah önünde yen tip koronavirüs önlemleri kapsamında alınan izolasyon kararlarını eleştiren ve askere darbe çağrısı yapan protestoya katıldı.

Ülkede 38 binin üzerinde koronavirüs vakası görülmesine ve 2 bin 462 kişinin virüs sebebiyle hayatını kaybettiği belirtilmesine rağmen protestocular, ülkenin yüksek mahkemesi ve yasama meclisinin Bolsanaro’nun izolasyon karşıtı politikasının önünde bir engel olarak görüyor.

Koronavirüs değil ‘küçük grip’

Devlet Başkanı, her konuşmasında koronavirüs salgınını küçümsüyor ve ona “küçük grip” ismiyle hitap ediyor. Brezilyalıların doğası gereği virüsten etkilenme ihtimallerinin çok daha az olduğunu iddia eden Bolsonaro,  sosyal mesafe yönetmeliklerine de karşı çıkıyor. Devlet valileri tarafından başlatılan karantina uygulamalarına karşı çıkan Bolsonara, valileri siyasi kazanç elde etmekiçin salgını sömürmekle itham ediyor.

Bolsonaro geçtiğimiz hafta da Dünya Sağlık Örgütü‘nün (WHO) salgına karşı uyarılarının göz önüne alınmasını savunan Sağlık Bakanı Henrique Mandetta’yı görevden almıştı. İkilinin salgına karşı yaklaşımlarındaki farklılık aralarında sıklıkla tartışma yaratıyordu.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.