Kültür-SanatManşet

Bread and Puppet’in dev kuklaları, Bienal kapsamında İstanbul sokaklarında

0
Dünyaca ünlü kukla ve gösteri sanatları topluluğu ‘Bread and Puppet Theater’in (Ekmek ve Kukla) , 17. İstanbul Bienali kapsamında dört sürecek gösterileri bugün başlıyor. 14 Eylül saat 18.30 Santralİstanbul’da yürüyüş ve saat 19.00’da amfi tiyatroda gösteriye başlayacak etkinlikler, 17 Eylül tarihine kadar ücretsiz olarak izlenebilecek.  

Bienal için Türkiye’ye gelen Bread and Puppet tiyatro grubu 1962 yılında New York’da Peter Schumann tarafından kuruldu. Protest sanatın önemli temsilcilerinden olan grup “sanatın sokakta ve herkesin ulaşabileceği şekilde var olması gerektiğine” inanıyor.

Bir kukla gösterisinden fazlası

Geçen hafta Bienal kapsamında atölyeler düzenleyen grup İstanbul’da kukla sanatını sokağa taşıyacak. Bir festival havasını andıran yürüyüşler de gösterilerinin bir parçası olarak düzenlendi.

Grup, “Toplumun Kötülükleri” başlıklı gösteriyi İstanbul’da gönüllülerle birlikte tasarladı. Gösterilere Türkiye’nin önde gelen Karagöz ustası Cengiz Özdek de ‘Çöp Canavarı’ oyunuyla eşlik edecek. 

Topluluğun üyelerinden John Bell’in kuklacılık, sokak performansları ve eylemcilik sergisi de Bienal kapsamında Barın Han’da olacak.

Gösteri takvimi

  • 14 Eylül saat 18.30 Santralİstanbul’da yürüyüş, saat 19.00’da amfi tiyatroda gösteri
  • 15 Eylül saat 18.30 Küçükçekmece Göl kenarında yürüyüş, saat 19.00’da amfi tiyatroda gösteri
  • 16 Eylül saat 18.45 Müze Gazhane’de yürüyüş, saat 19.00’da gösteri
  • 17 Eylül saat 18.45 Müze Gazhane’de yürüyüş, saat 19.00’da gösteri

You may also like

Comments

Comments are closed.