DuyurularManşetMedya-İnternet

Açık Radyo 17. İstanbul Bienali’nde

0
İstanbul merkezli bağımsız radyo kanalı ve Yeşil Gazete‘nin partneri Açık Radyo, bu yıl da 17. İstanbul Bienali’nde.

Yaklaşık 28 yıldır yayın hayatını sürdüren ve bugüne dek sayısız ödüle layık görülen Açık Radyo’nun, tarihî Çemberlitaş semtinde bulunan Barın Han’da kurduğu açık stüdyo alanında canlı yayınlar, radyo performansları ve paneller gerçekleştiriliyor.

Açık Radyo, 17. İstanbul Bienali’ne, 2021 yılının mayıs ve ekim ayları arasında her hafta pazartesi günleri yayınlanan, ardından 2022’de İngilizce kayıtları da internete konan 26 haftalık Radyo Bienal programıyla katkıda bulunmaya başladı. Radyonun Bienal katılımcıları ve dinleyicilerle diyalogu Barın Han’da açık bir stüdyoda bu yıl da devam edecek.

Stüdyoda canlı yayınlara, radyo performanslarına ve tartışmalara yer verilecek, ayrıca radyonun yaklaşık 27 yıllık zengin işitsel ve görsel arşivinden derlenerek hazırlanmış bir yerleştirme çalışması gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, ünlü uluslararası sanatçı ve akademisyen Antoni Muntadas’ın Açık Radyo hakkında 2010 yılında çektiği belgeselin de özel gösterimi yapılacak.

‘Açık Radyo: Şimdi ve Burada’

“Açık Radyo – Şimdi ve Burada” başlığını taşıyan bu multi-medya yerleştirmeyle, kendini geçmiş ile –şimdiden gelmiş görünen– gelecek arasındaki uzun ince yolun tam ortasında bir yere “konuşlandırma” hedefleniyor.

Bienal’deki “yerleştirme”, radyonun kuruluşundan bu yana, kültür, sanat ve edebiyatın toplumların hayatında en büyük dönüştürücü etken olduğunu müzik, sanat, felsefe, tarih, edebiyat, şiir, tiyatro, sinema, mimari, tasarım üzerine gerçekleştirdiği derinlikli programlarıyla her fırsatta dile getiren Açık Radyo aynı zamanda insanların ve tüm canlılarıyla doğa’nın temel hak ve özgürlükleri perspektifinin bir ifadesi niteliğinde.

19 Eylül – 13 Kasım tarihlerinde dinleyicilerin ve programcıların katılımıyla yapılacak paneller, podcast dinlemeleri, film gösterimi, dans gösterileri ve daha pek çok etkinlik, herkesin katılımına açık olacak.

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.