Ekolojik YaşamManşetUncategorized

Bozcaada’da asma fidanlarına güneş enerjili sulama

0

Artvin Cerattepe’de maden arama faaliyetleri için hukuka aykırı olarak işleyen süreçte ağaçların kesildiği ve bu bölgede usulsüz olarak inşaat yapıldığı bilgisi ülke gündemindeki yerini korurken, Bozcaada anlamlı bir etkinlikle yeşile sevgisini gösterdi.  25 Şubat Perşembe günü, adadaki Bal Ormanı’na 5 bin asma fidanı dikildi. Bal Ormanı’ndaki tüm elektrik ihtiyacı yenilenebilir enerjiyle, yani güneş panelleriyle sağlanıyor!

Gökçeada – Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi kapsamında gerçekleşen etkinlikte Bozcaadalı bağcılara 20 bin asma fidanı dağıtıldı. Sabah saatlerinde Bozcaadalı bağcıların ve halkın katılımıyla gerçekleşen fidan dağıtma ve bilgilendirme toplantısına Kaymakam Abbas Yeşilkuş ve Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz da katıldı. Bağcılara fidanların dağıtımından sonra “Bal Ormanı” adı verilen bölgeye 5 bin asma fidanı dikildi. Daha önceden dikilen 15 bin fidanla birlikte birkaç yıl sonra alandaki ağaç sayısının 20 bin civarında olacağı belirtiliyor.

Temiz Enerji ile Sulama

bozcaada

Bozcaada İlçe Tarım Müdürü Hasan Öz, “Alandaki fidanların sulaması damla sulama sistemi ile gerçekleşmektedir. Bu sistemin çalışması için gerekli enerjiyi güneş panellerinden sağlıyoruz. Hem doğayı koruyoruz, hem de ağaç dikiyoruz” şeklinde açıkladı.

bozcaada toplu5
Bozcaada’da eğitim gören tüm öğrencilerin katıldığı ekim işlemi sonrasında, fidan dikimine gelenler hatıra fotoğrafında bir araya geldi. Dikim işlemine katılan Kaymakam Abbas Yeşilkuş, “Öğrencilerin her biri kendi ağacını dikti, onlara isimlerini verdi. Ormanın, ağacın, yeşilin faydasının ne olacağını çocuklara aşılamak istedik. Onların gözlerinde bu sevgiyi gördüm. Hep birlikte yemyeşil bir Bozcaada için el birliğince çalışacağız. Bir ağaç, bir insan, bir nefes…” dedi.

(Bozcaadahaber)

You may also like

Comments

Comments are closed.