ManşetTürkiye

Boykot korkusu kendini gözaltılarla gösteriyor

0

Ekran Resmi 2015-02-12 23.01.41Tüm Türkiye’de yapılacak “laik ve bilimsel eğitim için boykot” eylemi öncesi, etkinliğin düzenleyicisi Birleşik Haziran Hareketi’nden İzmir Yürütmesi Sözcüsü Onur Kılıç gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi olarak ise, bir ay önceki bir başka eylemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği savı gösterildi.

Kılıç, geçen 11 Ocak’ta İzmir’de yapılan mitingde, Erdoğan’a “hırsız” ve “katil” diyerek hakaret etmekle suçlandı. 1 ay sonra savcılık kararıyla harekete geçen 10 polis tarafından bir arkadaşının evinde gözaltına alınan Kılıç, il emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Birleşik Haziran Hareketi İzmir İl Kurulu, gözaltıya tepki göstererek, “AKP’yi İzmir’de haziran korkusu sardı” vurgusu yaptı. Boykotun tüm baskılara karşın geniş katılımla gerçekleştirileceği bildirildi.

Onur Kılıç gözaltına alındıktan sonra twitter hesabından, “11 Ocak’ta İzmir’de düzenlediğimiz eylemde attığım ‘hırsız-katil erdoğan’ sloganı nedeniyle, cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alındım. Şu anda terörle mücadele şubesine götürülüyorum. Daha sonra savcı ifademi alacakmış. Yeri gelmişken tekrarlayayım hırsız-katil Erdoğan” ifadelerini paylaştı.

İzmir’de bunlar olurken Artvin’de de “Laik ve Bilimsel Eğitim için Boykot” standı açan Birleşik Haziran Hareketi Artvin Meclisi’nin standı ise yaklaşık 30 polis tarafından kaldırılarak 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların önce emniyete ardından da Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğü belirtildi. Polisin gözaltı gerekçesi olarak bildirilerde ‘suç unsuru’ bulunduğu ileri sürdüğü, bu konuda ise herhangi bir savcılık talimatının bulunmadığı belirtildi.

Bu gözaltılarla birlikte İstanbul’da 5, Ankara’da 7 kişi olmak üzere Edirne ve Eskişehir’de de gözaltılar yaşandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.