Spor

Bolt bıraktığı yerden devam etti

0

Jamaikalı Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Usain Bolt, 100 metre elemelerinde fırtına gibi esti ve rakiplerine gözdağı verdi.

Geçtiğimiz sezonlara oranla üstünlüğünü daha az hissettiren Bolt, atletizm uzmanları ve eski sporcular tarafından “geçilebilir” olarak nitelendiriliyor. Bu eleştirilere hak veren Bolt, bugün koşulan 100 metre elemelerinde kendini sıkmadan en iyi dereceyi elde etti.

Yine kötü bir çıkış yaptığı yarışta uzun adımları ile çok geçmeden liderliği alıp farkı açan Jamaikalı atlet, son metreleri çok rahat bir tempoda koşarak 10.10 ile günün en iyisi oldu.

İki yıl önce Berlin’de 9.58 ile dünya rekorunun kırarak altın madalyaya ulaşan 25 yaşındaki sporcu, baş rakipleri ABD’li Tyson Gay ve vatandaşı Asafa Powell’ın sakatlıkları nedeniyle, bu yıl Bolt’tan daha iyi dereceler yapan Steve Mullings ve Mike Rodgers’ın ise doping cezası nedeniyle Daegu’da yarışamaması Bolt’un daha rahat bir yarı final koşmasına neden olabilir.

Jamaikalı’nın antrenman partneri Yohan Blake, 10.21 ile günün ikinci en iyi ismi olurken, Kim Collins 10.34 ile üçüncü en iyi zamana imza attı. 2010 Avrupa şampiyonu Christophe Lemaitre ise 10.14 koşarak serisinde birinci oldu ve genelde dördüncü en iyi dereceyi elde ederek yarı finale yükseldi.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.