DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Bolsonaro’dan Covid-19 açıklaması: Sızlanmayı bırakın, daha ne kadar ağlayacaksınız?

0
Fotoğraf:Shutterstock

Brezilya’da çarşamba günü koronavirüs salgınının başlamasından bu yana görülen en fazla ölüm yaşandı. Bir günlük zaman dilimi içerisinde 75 bin 2 vaka tespit edildi, 1910 kişinin ise yaşamını yitirdiği açıklandı.

Brezilya Sağlık Bakanlığı, ülkede Covid-19 kaynaklı ölümlerin sayısının 260 bini geçtiğini açıkladı. Böylece Brezilya, ABD’nin ardından dünyada en fazla ölümün yaşandığı ikinci ülke oldu.

Bolsonaro: Sızlanmayı bırakın

Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ise artan vakalarla ilgili bir etkinlikte konuşma yaptı. Salgının başlangıcından bu yana koronavirüsü küçümseyici açıklamalarıyla bilinen Bolsonaro şu ifadeleri kullandı:

Sızlanmayı bırakın. Daha ne kadar ağlayacaksınız? Artık kimse buna dayanamaz. Ölümler için üzgünüz ama artık bir çözüme ihtiyacımız var.”

Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro

Vali: Deli adam

Bolsonaro’nun bu sözlerini eleştiren Sao Paulo Valisi Joao Doria ise BBC’ye yaptığı açıklamada Devlet Başkanı’nın oandeminin sona erdirilmesi için aşı almak isteyen vali ve belediye başkanlarına saldırdığını hatırlattı.

Bolsonaro için “Deli adam” diyen Doria, “Her gün insanlar ölürken bu sorunla nasıl yüzleşeceğiz. Brezilya’da sağlık sistemi iflasın eşiğine geldi” ifadelerini kullandı.

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.