GündemKoronavirüs SalgınıManşet

Bolsonaro: Virüs ufak bir soğuk algınlığı

0

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkesinin ulusal televizyon programında Ulusa Sesleniş konuşması yaptı. Reuters’in haberine göre, salgın nedeniyle acil durum kararı alan valilere tepki gösteren Bolsonaro, virüs için “basit bir grip ve ufak bir soğuk algınlığı” ifadesini kullandı.

Bolsonaro, halka panik yapmamaları çağrısında bulunarak, “Normale dönmeliyiz. Toplu ulaşım yasağı ve kitlesel ev hapsi, koronavirüs tedbirlerine dahil edilmemeli” diye konuştu. Okulları ve marketleri kapatmanın anlamsız olduğunu dile getiren Bolsonaro, “Salgın 60 yaş ve üzeri insanları daha çok etkiliyor, okulları kapatmak için hiçbir neden yok” dedi.

Halk protesto ediyor

Bolsonaro daha önce de benzer açıklamalar yapmış ve binlerce kişi evlerinin balkonlarına çıkarak tencere tava çalıp kendisini protesto etmişti. Brezilya lideri 18 Mart’ta ise maske takan bazı bakanlarıyla birlikte yaptığı açıklamada, salgının yayılmasını önlemek için alınan acil durum tedbirlerini, ekonomiyi ve dar gelirli aileleri desteklemek amacıyla mali yardım paketini duyurmuştu.

Brezilya’da, Kovid-19 nedeniyle 47 kişi öldü, 2 bin 274 vaka tespit edildi.

Meksika lideri Obrador: Normalmiş gibi yaşamaya devam edin

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador da Oaxaca de Juarez şehrinde ziyaret ettiği bir restoranda yaptığı açıklamada, halka koronavirüs salgınına ilişkin paniğe kapılmamaları çağrısı yaptı.

Salgınla mücadele eden diğer ülkelerin liderlerinin aksine halkı dışarı çıkmaya çağıran Obrador “Dışarı çıkmayı bırakmayın, hâlâ ilk evredeyiz. Ben size ne zaman dışarı çıkmamanız gerektiğini söyleyeceğim. Eğer yapabiliyorsanız, ekonomik olarak imkânınız varsa ailenizi dışarı yemeğe çıkarmaya devam edin, çünkü bu ekonomiyi güçlendirir” dedi.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.