DünyaManşet

Boko Haram saldırılarında onlarca kişi hayatını kaybetti

0

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya’da faaliyet gösteren radikal İslamcı Boko Haram örgütü ülkenin kuzeydoğusunda 3 gün boyunca sürdürdüğü saldırılarda aralarında aralarında asker ve çiftçilerin de bulunduğu 53 kişiyi öldürdü.

Uzmanlar, güvenlik güçlerinin Boko Haram’ı Nijerya’da bozguna uğrattıkları iddialarına rağmen örgütün ülkede önümüzdeki şubat ayında yapılacak seçimler öncesinde güç gösterisi yapmak amacıyla sivil ve askeri hedeflere bir dizi saldırı planladığını belirtiyor.

Şubat ayındaki seçimlerde yeniden Nijerya Devlet Başkanı seçilmeyi amaçlayan Muhammed Buhari, güvenlik politikalarında etkinlik sağlayamadığı gerekçeleriyle ülke çapında eleştiriliyor.

Nijerya’da 2000’li yılların başından bu yana varlık gösteren Boko Haram’ın 2009’dan itibaren düzenlediği kitlesel şiddet eylemleri 20 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu.

Örgüt, 2015’ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer’de de saldırılar düzenliyor. Örgütün, Çad Gölü Havzası’ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi yaşamını yitirdi.

2015 yılında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne biat ettiğini açıklayan Boko Haram, IŞİD’in Batı Afrika kolu olarak anılıyor.

 

(Euronews)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.