Kültür-Sanat

Boğaziçi’nde klasik müzik sonbaharı

0
Albert Long Hall
Albert Long Hall
Albert Long Hall

Albert Long Hall

Boğaziçi Üniversitesi’nde Albert Long Hall klasik müzik etkinlikleri yarın başlıyor. 13 Ekim Çarşamba akşamı yapılacak “Orgun Yüce Tılsımı” başlıklı ilk konserde Genoveva dos Santos (Soprano), Sharon Carty (Mezzosoprano) ve Istvan Matyas (Org)’dan oluşan grup Pergolesi’nin Stabat Mater’inin 2 soprano ve org uyarlaması da dahil olmak üzere org ve vokal için bestelenmiş çok sayıda eser sunacaklar.

Albert Long Hall klasik müzik konserleri dizisinin Sonbahar 2010 programında yer alan sanatçılar şöyle: Ventus Nefesli Çalgılar Kenteti, piyanist Khatia Buniatishvili, Cihat Aşkın (keman) – Bülent Evcil (flüt) – Çetin Aydar (viyola) üçlüsü, Emre Elivar – Muhiddin Dürrüoğlu piyano ikilisi, Midori – Özgür Aydın keman-piyano ikilisi, Fahrettin Arda (keman) –  Dorukhan Doruk (çello) – Özgür Ünaldı (piyano) üçlüsü, Magdalena Blum (piyano) – Stanislaw Firlej (çello) – Elzbieta Nowotarska (soprano) – Jolanta Stopka (keman) dörtlüsü ve María Távora Sánchez ve Topluluğu.

Paul Badura-Skoda

Konserlerin önemli bölümü Çarşamba akşamları yapılacak. Sonbahar 2010 programının ağır topu ise 83 yaşındaki Avusturyalı piyanist Paul Badura-Skoda. Chopin, Brahms ve Mozart’ın eserlerinden oluşan bir resital sunacak olan Badura-Skoda’nın konseri 17 Aralık cuma akşamı.

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall klasik müzik etkinliklerinin ayrıntılarını ve konserlerde çalınacak eserlerin listesini BURADAN takip edebilirsiniz.

You may also like

Comments

Comments are closed.