EğitimManşet

Boğaziçi’nde direnişin 660’ıncı günü

0
Fotoğraf: Ayfer Bartu Candan

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, bugün de atanmış rektör ve üniversite yönetimine karşı 660’ıncı kez bir araya geldi.

Bugün Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişin 22’nci ayı, 95’inci haftası devam ediyor. Direnişlerini sürdüren akademisyenler 446’ıncı kez rektörlük binasına sırt çevirdi.

Fotoğraf: Ayfer Bartu Candan

Bugün, Naci İnci’nin Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının 425’inci, 30 Temmuz günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ı hiçbir gerekçe göstermeden dönem ortasında görevden almasının ise 344’üncü gününe gelindi.

Fotoğraf: Ayfer Bartu Candan

Ayrıca Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı ikinci kez görevden alınmasının 102’inci, Candan’ın İnci’nin talimatıyla tekrar kampüse alınmayışının ise 71’inci günü oldu.

Fotoğraf: Ayfer Bartu Candan

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de 12:15’te #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 446’ıncı kez rektörlük binasına döndü.

Fotoğraf: Ayfer Bartu Candan

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite”, “Kabul Etmiyoruz” ve “Vazgeçmiyoruz” yazan dövizler ve üzerinde #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” yazan, derslerine son verilen Özcan Vardar fotoğrafı taşıdı.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.