EğitimManşet

Boğaziçi’nde direniş 753’üncü gününde sürüyor: Vazgeçmiyoruz

0
Boğaziçi Akademisyenleri nöbeti
Fotoğraf: Hande Sart

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, bugün de atanmış rektör ve üniversite yönetimine karşı 753’üncü kez bir araya geldi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişin ikinci yılı tamamlandı. 108’inci haftası devam eden direnişte akademisyenler bugün de 512’inci kez rektörlük binasına sırt çevirdi.

Bugün, Naci İnci’nin Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının 518’inci, 30 Temmuz 2021 günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ı hiçbir gerekçe göstermeden dönem ortasında görevden almasının ise 437’inci gününe gelindi.

Boğaziçi

Fotoğraf: Hande Sart

Ayrıca Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü tam zamanlı Öğretim Görevlisi Can Candan’ın ikinci kez görevden alınmasının 194’üncü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Tolga Sütlü’nün dönem başladıktan sonra görevden alınmasının 101’inci günü direniş devam etti.

Boğaziçi Akademisyenleri nöbeti

Fotoğraf: Hande Sart

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Kabul Etmiyoruz”, “Vazgeçmiyoruz” ve “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite” yazan dövizler taşıdı. Ayrıca üzerlerinde #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” yazan Can Candan, Mohan Ravichandran ve Tolga Sütlü fotoğrafları taşındı.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.